Για “κρατική λογοκρισία” προειδοποιεί ο Ευάγγελος Αντώναρος

Με μια ξεκάθαρη τοποθέτηση στη σελίδα του στο fb o Ευάγγελος Αντώναρος προειδοποιεί για επιχείρηση φίμωσης διαφορετικών φωνών στο διαδίκτυο με πρόσχημα τα fake news. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι γνωστή εδώ και καιρό, αποδείχθηκε εξάλλου με την απόπειρα να συνδέσουν τον έλεγχο περιεχομένου στο διαδίκτυο από το ΕΣΡ (Νέα Τηλεοπτική Οδηγία-νόμος Λιβάνιου) με τις κυρώσεις του αντιτρομοκρατικού και Ποινικού Κώδικα, επεκτείνοντας έτσι τον έλεγχο σε άτομα που ανεβάζουν στο διαδίκτυο κάθε είδους περιεχόμενο. Ο Ευάγγελος Αντώναρος που πέρασε από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2008 και διαγράφηκε από τη Ν.Δ του Κ. Μητσοτάκη το 2018 εξαιτίας της κριτικής που ασκεί στο κόμμα, γράφει και καλεί σε “μαχητική αντίδραση” 

Οι πληροφορίες είναι ακόμη κάπως ασαφείς. Αλλά οι ενδείξεις ξεκάθαρες. Αλλωστε κάποιοι δεν μπορούν να συγκρατηθούν.Η κυβερνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να έχει πρόθεση να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών στην ελευθερία έκφρασης του λόγου με την πρόφαση του δήθεν περιορισμού της παραπληροφόρησης, της συκοφάντησης και των fake news. Οι θιασώτες τέτοιων περιορισμών έχουν αρχίσει να πανηγυρίζουν προκαταβολικά. Μιλάνε για δήθεν τοξικό λόγο. Χρησιμοποιούν την καραμέλα του λαϊκισμού. Αναμασάνε το φτηνιάρικο επιχείρημα της δήθεν επικράτησης της παραπολιτικής και του κουτσομπολιού. Προφάσεις εν αμαρτίαις.

Στην ουσία κι αυτοί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη — μαζί μ ένα σημαντικό τμήμα της αθηναϊκής ψευτο-ελίτ — διακατέχονται από ένα μεγάλο φόβο: Χανουν τον έλεγχο των πραγμάτων. Χάνουν το (ακριβά πληρωμένο από τη τσεπη των Ελλήνων φορολογουμένων) μονοπώλιο της παραπληροφόρησης. Γιατί απλά τους γκρέμισαν από τον θρόνο της αλαζονείας και της αποκρυψης της πραγματικότητας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δηλαδή οι απλοί πολίτες. Που απόκτησαν φωνή. Που δεν δέχονται τη κηδεμονία της κατευθυνόμενης και φιλτραρισμένης ενημέρωσης. Και έριξαν στα τάρταρα κυκλοφορίες εφημερίδων και τηλεθεάσεις τηλεοπτικών σταθμών.

Τέρμα λοιπόν με την προσπάθεια φίμωσης, ελέγχου και προσπαυειας χειρισμού της ελληνικής κοινής γνώμης. Των Ελλήνων πολιτών. Δεν θα τους περάσει. Νέοι και μεσήλικες, άνδρες και γυναίκες δεν θα επιτρέψουν να τους αφαιρεθεί το βήμα που κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια κι ειδικά στην περίοδο της πανδημίας και του υποχρεωτικόυ ( ; ) εγκλεισμού. Κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά και με μπλογκς, σε ιστοσελίδες, με προσωπικές παρεμβάσεις.

Οι ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απόλυτα κι αδιαίρετα. Ούτε περιορίζονται, ούτε τεμαχίζονται, ούτε μπαίνουν σε καλούπι με την επίκληση δήθεν ειδικών συνθηκών. Δεν μπορούν να διεκδικούν για τον εαυτό τους το αποκλειστικό δικαίωμα για δημόσιες τοποθετήσεις ανερμάτιστοι και κακοπληροφορημένοι πολιτικοί, δικηγόροι που βγαίνουν να υπερασπισθούν τους κατηγορουμενους με βαρύτατα αδικήματα πελάτες τους με απίθανα επιχειρήματα, τηλεαστέρες που πρωταγωνιστούν σε τηλεοπτικές παραγωγές της δεκάρας. Και να απαιτούν από όλους εμάς, από τον μέσο Έλληνα πολίτη που δεν έχει βήμα και τρόπο έκφρασης να σφραγίσει το στόμα τουΘα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια μερικής η ολικής φίμωσης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Όλοι μαζί. Μαζικά. Αυθόρμητα. Με τον τρόπο που ξέρουμε. Με ακόμη πέρισσότερες αναρτήσεις. Με πιο αιχμηρά σχόλια. Με ακόμη πιο αποκαλυπτικές πληροφορίες. Με αυστηρή και σκληρή κριτική σε κόμματα, θεσμούς και δημόσια πρόσωπα. Με μάχη για τα μικρά και τα μεγάλα. Και κυρίως για τα δικαιώματα των Ελλήνων.

Αν ο πιεζόμενος από όλες τις πλευρες — και ξέρω τι λέω — ανέμελος κι ανεπαρκής πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ουγγαρία, Πολωνία η Τουρκία έχει “χρυσή” ευκαιρία να το επιχειρήσει. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρον. Για να διαπιστώσει ότι δεν θα του περάσει. Και τελικά θα πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα από αυτό που μπορεί να φαντασθεί στα χειρότερα όνειρα του.

ΥΓ. Καλώ όλους τους Έλληνες σε — όχι παθητική αλλά σε –μαχητική αντίστάση σε αυτή την συγκεκριμένη απειλή. Ας απαντήσουμε με ένα απλό σύνθημα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *