“Αεράκι” στυγνής λογοκρισίας στο διαδίκτυο

Συντονισμένες κινήσεις λογοκρισίας στο διαδίκτυο από χθές. Αναρτήσεις δημοσιογράφων “κατεβαίνουν” από την πλατφόρμα του face book με τη γνώριμη πια αιτιολογία της “παραβίασης των κανόνων” και χωρίς κανείς να δίνει εξήγηση γιατί η άποψη υπέρ του δικαιώματος του Δημήτρη Κουφοντίνα αντίκειται στους κανόνες του.


Λογοκρισία υπήρξε και στις απόψεις Πανεπιστημιακών καθηγητών οι οποίοι εξέφρασαν δημόσια την αντίθεση και διαμαρτυρία τους στο όργιο καταστολής δυνάμεων ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο χθες Δευτέρα 22 Φλεβάρη. Τα δυο αυτά γεγονότα προειδοποιούν για αυτό που έπεται, το αόρατο χέρι καταστολής στη διαφορετική άποψη που θα εκφράζεται στο διαδίκτυο και για το οποίο υπάρχουν σχέδια στην κυβέρνηση προς έλεγχο του διαδικτύου. (γράφαμε κι εδώ) . Ο Άρης Χατζηστεφάνου έγραψε σήμερα στο info-war για τη λογοκρισία αναρτήσεων δημοσιογράφων για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, σε όσους αναφέρει προσθέτουμε και το όνομα του Λεωνίδα Βατικιώτη.

Ο δημοσιογράφος Θωμάς Σιώμος έγραψε για τη “λογοκρισία” στις απόψεις και τη διαμαρτυρία τριών καθηγητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και της ανακοίνωσης του Κοσμήτορα. Δηλώσεις που αναρτήθηκαν ως σχόλια στην ιστοσελίδα grtimes αλλά μετά από λίγο ώρα κατέβηκαν χωρίς καμία εξήγηση.

Με την έγκριση της τηλεοπτικής Οδηγίας-νόμος Λιβάνιου πλέον- εκτιμούμε ότι τα φαινόμενα λογοκρισίας στο διαδίκτυο θα αυξηθούν. Η διαμαρτυρία, η αντίδραση, η διαφορετική από την εξουσία άποψη και δράση, μπαίνει στο στόχαστρο διώξεων και καταστολής.

Οι δηλώσεις των τριών καθηγητών “σώθηκαν” και τις αναρτούμε εδώ

1 comment for ““Αεράκι” στυγνής λογοκρισίας στο διαδίκτυο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *