Τρέχουν να δικαιολογήσουν τη λογοκρισία στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τη λογοκρισία στα ιδιωτικά κανάλια!

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης ανέβασε τη φωτογραφία των SOS SOS Οδηγιών σε παραγωγούς εκπομπών. ” Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε βίντεο Κ.Μητοστάκη από τη βεράντα…”. Η αποκάλυψη, όπως είναι λογικό, προκάλεσε σεισμό αντιδράσεων στα Κοινωνικά δίκτυα. Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ευκαιρία να πάρει το αίμα της πίσω, όλοι ασχολούνται με τη λογοκρισία που όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί στο ραδιομέγαρο. Στο ραδιομέγαρο ο διευθυντής ειδήσεων τρέχει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Με δήλωση του ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης Φώτης Καφαράκης, αφού μιλάει για “ανυπόγραφο χαρτί”, λέει πως μεταδόθηκε το πλάνο και στο δελτίο των 9.00 το βράδυ.

Γεγονός που όντως συνέβη για να δοθεί απάντηση στην αντιπολίτευση (φαίνεται από τον τίτλο της είδησης) για ένα μόλις δευτερόλεπτο. Και προσθέτει πως είναι το μόνο κανάλι που τη μετέδωσε, δηλαδή καρφώνει τα ιδιωτικά κανάλια για μεγαλύτερη λογοκρισία!

Η δήλωση του Φ. Καφαράκη

Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν «απαγόρευση» της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο  μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο- αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00. Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *