Star, Alpha του ομίλου Βαρδινογιάννη ζητούν τα ρέστα για την απεργία στην TV

Με email που εστάλη από τη διοίκηση των δυο τηλεοπτικών καναλιών του ομίλου Βαρδινογιάννη, τα στελέχη των Star και Alpha “προειδοποιούν” τους εργαζόμενους τους ότι συμμετείχαν σε “παράνομη” απεργία! Η κίνηση χαρακτηρίζεται από τις συνδικαλιστικές ενώσεις ως εκφοβιστική. Η ΕΤΙΤΑ κατήγγειλλε το γεγονός.

Οι διοικήσεις των Τ/Σ STAR και ALPHA συνεχίζουν τη τακτική του εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους αποστέλλοντας νέα mail τα οποία ενημερώνουν για την απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία.  Στην πραγματικότητα προτρέπει τα μέλη μας να ελέγχουν το νόμιμο της προκήρυξης της απεργίας και αν δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις να μη συμμετέχουν σε αυτή αφού είναι παράνομη.

Πληροφορούμε τους εν λόγω Τ/Σ ότι η απεργία, ακόμα τουλάχιστον, είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα του εργαζόμενου, και ένα από τα δυνατά όπλα αντίστασης που διαθέτει το εργατικό κίνημα απέναντι στις άγριες διαθέσεις εργοδοτών και της εκάστοτε κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να πείσουν τους συναδέλφους ότι η κυβέρνηση θα νομοθετεί και θα περνάει αντεργατικά νομοσχέδια και οι εργαζόμενοι θα κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Καλούμε τους εργαζόμενους STAR και ALPHA να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή και μαζί με το σωματείο σύσσωμοι να αντισταθούμε στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοτών να καταργήσουν το δικαίωμα της απεργίας. Να μην περάσει η απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης όλων όσων συμμετέχουν στους αγώνες.

Είναι φανερό συνάδελφοι ότι φοβούνται τους αγώνες, την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Ας αποδείξουμε στην πράξη πως εμείς ούτε φοβόμαστε και ούτε κάνουμε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας. Ενωμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους για την κατάργηση του νόμου Πέτσα με όποια μέσα διαθέτουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *