Χωρίς νέα απεργία η συνέχεια συζήτησης για το νομοσχέδιο Πέτσα

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε για μια ακόμη φορά αυτό που ήθελε, ενημέρωση μέσω τηλεοπτικών καναλιών για τη Σύνοδο Κορυφής. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπως και τα ΔΣ των άλλων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων, “για λόγους τακτικής”-όπως ειπώθηκε, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να μη συνεχιστεί σήμερα η απεργία στην ιδιωτική τηλεόραση, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Η απεργία που είχαν κηρύξει οι ομοσπονδίες στα ΜΜΕ χθες και σήμερα, ισχύει ως τις 6.00 το απόγευμα, ενώ στο Πρωτοδικείο εκδικάστηκε η δεύτερη προσφυγή των Αlpha, ANT1, Star, ΣΚΑΙ και TV Μακεδονία κατά της 2ης 24ωρης απεργίας. Η απόφαση για την πρώτη απεργία βγήκε το πρωί και την έκρινε “παράνομη”. Το θέμα ήταν αν θα συνεχιζόταν σήμερα ως αύριο με απόφαση πλέον των πρωτοβάθμιων ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, κ.λ.π. Οι ηγεσίες που κατέχουν την πλειοψηφία στα ΔΣ των ενώσεων, δεν πρότειναν συνέχιση της απεργίας με επιχείρημα “τακτικές κινήσεις”, “πιέσεις καναλαρχών στον κόσμο”, “ερωτηματικά εργαζομένων”, κ.λ.π. Την κρίσιμη στιγμή εκτίμησαν πως η υποχώρηση είναι η καλύτερη λύση

Κατατέθηκε πρόταση για συνέχιση της απεργίας σε όλα τα Μέσα ώστε ένα επιπλέον όπλο περαιτέρω πίεσης στους ιδιοκτήτες των έξι μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ, γενικές συνελεύσεις στα κανάλια και συναντήσεις με εργοδότες και κυβέρνηση. Τη μη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων ψήφισαν τα μέλη του ΔΣ που συγκροτούν το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, των παρατάξεων “Ενωμένοι δημοσιογράφοι” και “Συσπείρωση”, υπέρ της συνέχισης απεργίας ψήφισαν οι εκπρόσωποι της “Δημοσιογραφικής Συνεργασίας” και “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή”, την θέση τους της περασμένης Παρασκευής για άμεσες απεργίες ψήφισε η παράταξη “Νέα ΕΣΗΕΑ”.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των ενώσεων με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Το αίτημα της απόσυρσης του Β’ μέρους του νομοσχεδίου παραμένει ανοιχτό, όπως και το αίτημα για απόσυρση των αντεργατικών ρυθμίσεων του νομοσχεδίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *