1,8 εκατ. ευρώ στα μεγάλα κανάλια για διαφήμιση της… ατομικής ευθύνης και την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών στην υγειονομική κρίση

Στις 27 Οκτωβρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης η υπ. αριθμό υπουργική απόφαση 840, το νέο διαφημιστικό πακέτο -δωρεά της κυβέρνησης της Ν.Δ μόνο στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και την ΕΡΤ. Το ποσό που θα διανεμειθεί για τα σποτάκια ανέρχεται στο ποσό των 1.851.200 μαζί με τον Φ.Π.Α, 1.492.903,22 καθαρά. Η αμοιβή της εταιρείας που θα φτιάξει τα νέα “κυβερνητικά σποτάκια” ανέρχεται σε 148.800 με ΦΠΑ.

Το επιχείρημα της “επιτακτικής ανάγκης” για την “αποφυγή εφησυχασμού και την εμπέδωση των ατιομικών και συλλογικών μέτρων πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται”, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το “δωράκι” ρευστού 1,4 εκατ. σε επτά τηλεοπτικούς σταθμούς. Αν ήταν επείγουσα ανάγκη για πληροφορόρηση, τότε τα σποτάκια θα μεταδίδονταν δωρεάν από τα κανάλια, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος.

Η ανάγκη της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη όμως είναι άλλη. Να βουλώσει τα στόματα για τις δικές της κυβερνητικές ευθύνες, να επιχειρήσει για μια ακόμη φορά να χειραγωγήσει τους πολίτες. Επειδή, όπως η ίδια λέει στην απόφαση της, η τηλεόραση είναι το ευρύ μέσο επιρροής του κοινού…

Και επιπλέον να επιβραβεύσει την μέχρι τώρα στάση των καναλιών που αντί για ενημέρωση “ταίζουν” καθημερινά τους τηλεθεατές με κυβερνητική παραπληροφόρηση, κουνώντας το δάχτυλο στους πολίτες.

Στην απόφαση σημειώνεται “Η παρούσα εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρω- σης αφορά στη μετάδοση μηνυμάτων από τους πανελλαδικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)» και τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενι- κού περιεχομένου («Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης») κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ εκατόν είκοσι χιλιάδων (€ 120.000) πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. 24%, ποσού Ευρώ είκοσι οκτώ χιλιάδων (€ 28.800), ήτοι συνολικά Ευρώ εκατόν σαράντα οκτώ χιλιάδων οκτακοσίων (€ 148.800).

2. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη προς κατανομή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέρχεται έως το ποσό των Ευρώ ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων ενενήντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων τριών και είκοσι δύο λεπτών (€ 1.492.903,22) πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. 24% ποσού Ευρώ τριακοσίων πενήντα οκτώ χιλιάδων διακοσίων ενενήντα έξι και εβδομήντα οκτώ λεπτών (€ 358.296,78) ήτοι συνολικά Ευρώ ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων πενήντα μια χιλιάδων διακοσίων (€ 1.851.200).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *