Όταν το εκσυγχρονιστικό Ποτάμι ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ...ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

To ΠΟΤΑΜΙ των εργολάβων-καναλαρχών, η ΝΔ και ο αστικός Τύπος δημιουργούν υστερικό κλίμα Ξενοφοβίας και Μισαλλοδοξίας ενσωματώνοντας τις εμετικές αντιλήψεις της Χ.Α.

Επιλέγουμε να παρουσιάσουμε το επικίνδυνο και ανθρωποφαγικό κλίμα που δημιουργούν όλες αυτές τις μέρες τα καθεστωτικά ΜΜΕ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να δείξουμε το πώς αυτή η χυδαία προπαγάνδα ταυτίζεται με τις εμετικές θέσεις της ΝΔ των Σαμαρά-Γεωργιάδη-Βορίδη, που λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο με τις ναζιστικές αντιλήψεις  της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον δίαυλοι επικοινωνίας, στη βάση και της ρατσιστικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος, αποκαλύφθηκαν επίσης από το μήνυμα (10/1/2015) της Ντόρας Μπακογιάννη στους παραπλανημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής:  «Καλώ όσους έφυγαν να πάνε ΧΑ, να επιστρέψουν και να στηρίξουν υγιείς δυνάμεις για το θέμα του μεταναστευτικού»!

Πρόκειται για μια αντιδραστική επίθεση στο σύνολο του κόσμου της εργασίας, που καταλήγει να απαιτεί την επίδειξη κρατικού αυταρχισμού αδιαφορώντας για το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, αποδεχόμενη, με τεράστια δόση κυνισμού, την βάναυση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με την συνδρομή της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, δικαιολογώντας επιπλέον αγορές όπλων, όπως την συντήρηση των πανάρχαιων αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού P3 ORION,  κόστους 500 εκατομμυρίων δολαρίων!

Που καταλήγει στην εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων εις βάρος των μεταναστών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παραμένοντας ταυτισμένη με την ιμπεριαλιστική και ταυτόχρονα την πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο της Ε.Ε., δίνει την δική της συνέχεια στον πόλεμο κατά των μεταναστών, με αποκαλυπτικό εκφραστή τον Π.Καμμένο και τον Πανούση, αλλά και τη μετονομασία των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Επικεντρώνουμε στη δημόσια παρέμβαση του εκλεκτού των καναλαρχών-εφοπλιστών και εργολάβων, στον ηγέτη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ενός ανθρώπου που εκπροσωπεί με τον πλέον χυδαίο τρόπο τον συνασπισμό συμφερόντων της αστικής τάξης, των τοκογλύφων, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Του πολιτικού που κινείται σε τροχιά που χαράσσουν οι απαιτήσεις Μέρκελ-Σόιμπλε, εφοπλιστών και τραπεζιτών, οι οποίες γίνονται εικόνισμα και θέσφατο.

Όπως πάντα ο ρατσισμός αποτελεί αποκρουστικό μείγμα βλακείας και ακραίων συντηρητικών αντιλήψεων, που έρχεται να συγκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να δαιμονοποιήσει τα θύματα. Στο πλαίσιο αυτό, τα εκατομμύρια των απελπισμένων προσφύγων των πολέμων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της πείνας και της βάρβαρης καταπίεσης, ωθούνται προς τα ευρωπαϊκά σύνορα, γιατί νομίζετε; Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη «οι μετανάστες που συνάντησα στη Μυτιλήνη μου είπαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα γιατί άλλαξε ο πρωθυπουργός και η πρόσβαση είναι ποιο εύκολη. Δώσαμε μία εικόνα ότι όλοι οι καλοί χωράνε. Ότι θα τους δώσουμε χαρτιά για να πάνε στην Ευρώπη, που είναι ψέματα». Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν συνεχιστεί η αθρόα έλευση μεταναστών, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές… 

Αλήθεια, γιατί δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι μετανάστες οδεύουν προς την Ιταλία; Γιατί η Ευρώπη πρέπει να λειτουργεί με όρους Φρουρίου και να μην αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής της πολιτικής; Γιατί να μην ανατραπεί αυτή η πολιτική βάρβαρων επεμβάσεων και καταλήστευσης των λαών; Και γιατί το ελληνικό κράτος πρέπει να αναλάβει την κτηνώδη αυτή αστυνομική και στρατιωτική αποστολή;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζει «σοβαρό εθνικό ζήτημα το μεταναστευτικό αποκρύπτοντας ότι οι δυστυχισμένοι συνάνθρωποι μας έχουν προορισμό την ανεπτυγμένη Δύση και τον Ευρωπαϊκό Βορρά. Δεν σκοτίζεται και πολύ αν οι χώρες καταγωγής των περισσοτέρων μεταναστών είναι περιοχές που υπέστησαν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από το ΝΑΤΟ και τις Συμμαχίες Προθύμων. Στις οποίες όμως συμμετείχαν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πρόσφεραν πλήθος σημαντικότατων διευκολύνσεων οι ελληνικές κυβερνήσεις. Ενώ δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι σταδιακά οι περισσότεροι πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, όπου δρουν οι ακραίοι μουσουλμάνοι του ISIS –δημιούργημα των ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Τουρκίας-, τον βομβαρδισμό της οποίας απαιτούσε από τον αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα,  το 2012, ο τότε ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλος!

Ας δούμε τους τίτλους των εφημερίδων που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 16/4/2015:

Απέναντι στην ομοβροντία ρατσισμού, μισαλλοδοξίας, ισλαμοφοβίας και δαιμονοποίησης των προσφύγων, τα καλέσματα άμεσης λήψης σκληρών μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ως «εθνικού ζητήματος που δικαιολογεί η πολεμική ατμόσφαιρα, στέκουν μόνο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΑΥΓΗ (με το Δρίτσα να υπερηφανεύεται για το σπουδαίο έργο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όμως αγνοεί όλη η κοινωνία), ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ και ΝΕΑ.

Να οι τίτλοι των κειμένων τους:

Εμείς σας καλούμε να διαβάσετε το βιβλίο «ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ» του Αποστόλη Φωτιάδη (εκδόσεις ΑΠΕΝΑΝΤΙ/ΟΧΘΗ), που μεταξύ άλλων αναφέρεται στην τάση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής να διολισθήσει από την απασχόληση στην Ασφάλεια, γεγονός που κατέστη σαφές το 2008 με το περιβόητο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Στην Ελλάδα, το 2010 κορυφώνονται οι παράνομοι είσοδοι, ενώ πλέον τα μέτρα που λαμβάνονται είναι ο φράκτης του αίσχους στον Έβρο, η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» με τις άθλιες επιχειρήσεις σκούπας και τη τραμπούκικη-δολοφονική δράση της Χ.Α, που απολαμβάνει την κρατική συνεργασία και Ανοχή, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και η επέκταση της διοικητικής κράτησης εκεί επ΄ αόριστον, οι παράνομες επαναπροωθήσεις με χαρακτηριστικό επεισόδιο τη μαζική δολοφονία μεταναστών στο Φαρμακονήσι!

Η θεσμική πρωτοκαθεδρία περιέρχεται στην αστυνομία, που μεταξύ άλλων αναλαμβάνει «να κάνει το βίο αβίωτο» σε όσους συλλαμβάνονται να εισέρχονται παράνομα. Η υποδομή όλης της αποτρεπτικής πολιτικής χρηματοδοτείται αδρά από την Ε.Ε., που επίσης κάνει τα στραβά μάτια και συνήθως συγκαλύπτει τις παρανομίες του ελληνικού κράτους και της FRONTEX. Σταδιακά έχουμε μια ισχυρή στρατιωτικοποίηση του αστυνομικού έργου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ευρεία επιτήρηση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών και συλλογή πληροφοριών για λόγους «ασφάλειας». Η εφαρμογή λοιπόν των δογμάτων άμυνας/ασφάλειας, σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο ωθεί στην αγορά υπηρεσιών και εξοπλισμού, που αξιοποιούνται από τις βιομηχανίες εξοπλιστικών συστημάτων και τεχνολογίας της επικοινωνίας.

Στον πρόλογο του βιβλίου ο Ανδρέας Τάκης θέτει σειρά κρίσιμων ερωτημάτων για αυτόν τον καθημερινό πόλεμο κατά των μεταναστών από το Κράτος Διαρκούς Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, συνιστώσα της επιβολής της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων:

«Πως πρέπει να ερμηνεύσει άραγε κανείς αυτή την τάση αυτονόμησης ευρωπαϊκών θεσμών που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ασφάλεια; Η απόλυτα τεκμηριωμένη αφήγηση σ’ αυτό το βιβλίο αφήνει να πλανάται, όχι αδικαιολόγητα, η υποψία ότι ο σύνδεσμος ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, μηχανισμών ασφαλείας και εξοπλιστικής βιομηχανίας συνιστά έναν καλοκρυμμένο αλλά ολοένα και πιο καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών πολιτικών. Βρισκόμαστε άραγε μπροστά σε μια νέα, εκκολαπτόμενη εκδοχή του στρατιωτικοπολιτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ την εποχή του Βιετνάμ και του Ψυχρού Πολέμου;»

Σε κάθε περίπτωση εμείς απαιτούμε το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών-προσφύγων προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους.

Άμεση έξοδο της χώρας από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων του θανάτου, κατάργηση των στρατιωτικών συμφωνιών με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *