Αθώος ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννης για τη λειτουργία της Ert Open

Αθώος, ομόφωνα, κρίθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης στη σημερινή δίκη της λειτουργίας της Ert Open. Η απόπειρα καταδίκης έπεσε στο κενό και δικαίως η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει πως δόθηκε “χαστούκι στους εχθρούς του συνδικαλισμού”. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία μετά την απόφαση,  δεν δικαζόταν μόνο ο  πρόεδρος  της ΠΟΣΠΕΡΤ  αλλά  όλοι όσοι αγωνίσθηκαν εναντίον   του πραξικοπήματος  του μαύρου, εναντίον εκείνων  που ήθελαν και θέλουν ένα λαό μουγκό, παραδομένο στη μοίρα του. Μια «μοίρα»  που το 2013  αλλά και σήμερα  γράφουν  οι αιώνιοι εχθροί της κοινωνίας των πολλών  και  άριστοι της κοινωνίας  των  λίγων , των «αρίστων» όπως  τους λένε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ απευθυνόμενος στο δικαστήριο δήλωσε:

«…Αν είναι έγκλημα το ότι σαν συνδικαλιστής  έκανα το χρέος μου να είμαι  μπροστά  σε έναν αγώνα  που έδωσαν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία εναντίον μιας  απεχθούς  για  τη δημοκρατία  πράξης, αν είναι  έγκλημα  το ότι διατηρήσαμε  όλοι  μαζί  την ΕΡΤ  ζωντανή και αντισταθήκαμε στις μνημονιακές πολιτικές των μαζικών απολύσεων, της φτωχοποίησης και  της εξαθλίωσης  της κοινωνίας, που εφάρμοζε  η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ο σημερινός πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης που τότε  ήταν  «υπουργός των απολύσεων» , αν είναι  έγκλημα  το ότι  προστατεύσαμε  τη δημόσια  περιουσία  από  «πλιατσικολόγους», αν  είναι  έγκλημα  που προκαλέσαμε τη διεθνή αναγνώριση του αγώνα  μας  και τη βράβευση της ΠΟΣΠΕΡΤ  ακόμα και από  τον ΟΗΕ, αν είναι έγκλημα  το ότι  αγωνίστηκα μαζί με τους  συναδέλφους μου, τους χιλιάδες  αλληλέγγυους  από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και όλα τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης, αν είναι έγκλημα  το ότι δεν προσκυνήσαμε όσους απεργάζονταν το κακό της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης, τότε  να με  καταδικάσετε  και δεν ζητώ  καμία  επιείκεια  από το δικαστήριό σας. Αυτή  η καταδίκη  θα είναι η μεγαλύτερη τιμή  που  μου έχει αποδοθεί…»

Το  δικαστήριο τελικά  έκανε  ομόφωνα δεκτή την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα  και αποφάσισε  ότι  ο πρόεδρος  της ΠΟΣΠΕΡΤ  δεν είναι κατηγορούμενος,  δίνοντας έτσι ένα μεγάλο χαστούκι σε αυτούς  που  σχεδιάζουν  το θάνατο του συνδικαλισμού  και την παράδοση  των  εκατομμυρίων  εργαζόμενων  στα  ασύδοτα  χέρια  των  ισχυρών  της πολιτικο- οικονομικής διαπλοκής.

Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ»  στους  αξιότατους νομικούς μας συμβούλους και συνηγόρους  Δ. Περπατάρη και Κ. Τοκατλίδη και στους συνεργάτες τους, καθώς επίσης και στους  Χ.Σπίρτζη, Δ. Αυγέρη, Δ. Κούνη, Ι. Λευκιμιάτη , και  Ε. Μαυρογένη που παραστάθηκαν  ως μάρτυρες υπεράσπισης  και βοήθησαν στην αποκάλυψη της αλήθειας.

 Ένα μεγάλο «ευχαριστώ»  επίσης  και στους διαχρονικά  συμπαραστάτες μας  και διαρκώς παρόντες  στους  αγώνες μας  Ν. Φωτόπουλο (επικεφαλής  της παράταξης ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ στη ΓΣΕΕ), Γ. Μυλωνά (πρόεδρος ΕΚΑ), Θ. Αμπλά (πρόεδρος ΟΣΜΕ), Θ. Γρηγοριάδη (πρόεδρος ΟΙΥΕ), Ε. Μπεμπενή (μέλος του προεδρείου της ΓΣΕΕ) και τους δεκάδες  αλληλέγγυους  φίλους και συναγωνιστές, συναδέλφους, τους  εθελοντικά  εργαζόμενους  στο  ραδιόφωνο της ERTopen, τα προεδρεία της ΕΤΕΡ ,της ΕΤΙΤΑ (Γ. Σκεπετζάκης), του ΠΣΥΠΕΡΤ , ΠΑΣΥΠΑΤΕΚΑΛ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  και τα  μέλη του Δ.Σ  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ που παραβρέθηκαν σε αυτή την δίκη.

Ευχαριστούμε  τέλος   όλα τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τις παρατάξεις, τα κινήματα, τις οργανώσεις, τα κόμματα  και τους συλλόγους   που έμπρακτα  στάθηκαν στο πλευρό μας.

Ο αγώνας  συνεχίζεται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *