Τα ΜΜΕ πουλάνε «πατρίδα» στο παζάρι των εξοπλισμών

page14image6010464

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου 

Ποτέ δεν μάθαμε τελικά πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι ωφελήθηκαν από τις αναθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο της ευμάρειας, προ μνημονιακών χρόνων. Οι δεκάδες δικογραφίες που προωθήθηκαν στη βουλή, οι χιλιάδες των σελίδων σε επιτροπές διαφάνειας, η καταδίκη των Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου, κατάφεραν να συσκοτίσουν και να κλείσουν τα σκάνδαλα μίζας εκατ. ευρώ για τους εξοπλισμούς και εξαφάνισαν το ρόλο των ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Πολλά από τα ΜΜΕ ή και εκδότες που πρωταγωνίστησαν στα τότε σκάνδαλα εξαφανίστηκαν από το μιντιακό σύστημα, πολλοί δημοσιο- γράφοι συνεχίζουν να παρέχουν υπαλληλικές υπηρεσίες διαχείρισης δημοσιογραφίας στα νέα ΜΜΕ. 

Και να που βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο παζάρι εξοπλισμών δισεκατομμυρίων ευρώ. Ενώ πλέον η κοινωνία αγκομαχά στη διάλυση των οικονομικών-εργασιακών σχέσεων, η ύφεση ξεπερνά το 15%, για όλους ο χειμώνας αναμένεται φορτωμένος με φτώχεια, ανεργία, κοινωνική βαρβαρότητα υπό το βάρος της πανδημικής κρίσης, στα κυρίαρχα ΜΜΕ βαράνε τα νταούλια του πολέμου. «Για την πατρίδα», όπως με θεατρικό λυπημένο ύφος  ανακοίνωσε ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Mega, για την άμυνα της χώρας ενάντια στην Τουρκία, όπως αναμασάνε σχολιαστές –εκδότες που γέμισαν τις τσέπες τους το διάστημα της καραντίντας με τα κυβερνητικά διαφημιστικά «πέτσινα» κονδύλια. 

Τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ που σκοπεύει να σκορπίσει εν μέσω πανδημίας η κυβέρνησης της Ν.Δ σε νέους εξοπλισμούς δεν σημαίνουν μόνο κλοπή από την κοινωνία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την οικονομία. Φέρνουν και τις καθόλα νόμιμες «μίζες», την καθόλα νόμιμη ανταμοιβή των διαφόρων μεσαζόντων για τους πολλούς ενδιαφερόμενους πωλητές όπλων. Και δίπλα στους μεσάζοντες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, περιφέρονται δημοσιογράφοι έτοιμοι για όλα.

Έτσι στα ΜΜΕ οι έχοντες πρόσβαση στον τηλεοπτικό φακό και το λόγο χειραγώγησης, δίπλα στην πώληση του προϊόντος «θάνατος από τον κορονοϊό», την προπαγανδιστική άθλια πώληση της «ατομικής ευθύνης» του εγκληματικά ανεύθυνου κράτους της ΝΔ, την απόκρυψη όλων των σημαντικών ειδήσεων, διαγωνίζονται σαν να βρίσκονται σε πολεμική αρένα, στην καλύτερη προπαγάνδιση των «αναγκαίων» εξοπλιστικών προγραμμάτων πουλώντας «πατρίδα και έθνος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *