Η επίθεση στην Ελευθερία Κουμάντου μάς αφορά όλους

Από την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Η επίθεση στην Ελευθερία Κουμάντου μάς αφορά όλους

Ας μαζέψουν τα χέρια τους από τους δημοσιογράφους που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις. Η δημοσιογραφική δεοντολογία και αποκάλυψη δεν υπόκεινται στον έλεγχο της κυβέρνησης και του κάθε πολιτευτή που χαιριεντίζεται δημόσια με τους νεοναζί του Κασιδιάρη.

Η δημοσιογράφος του «Αθήνα 9,84» Ελευθερία Κουμάντου στοχοποιήθηκε θρασύτατα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπάλληλο του ΣΚΑΙ Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Στοχοποιήθηκε επειδή το ρεπορτάζ της κατέδειξε και τεκμηρίωσε πέρα από κάθε αμφιβολία: Πρώτον πως η συγκέντρωση των αντιφασιστών στην πλατεία Βικτωρίας ήταν πολύ μεγαλύτερη από τους δήθεν ακομμάτιστους κατοίκους που αγκαλιάζονταν με τον βουλευτή της ΝΔ και αυτός με τον Ηλία Κασιδιάρη. Δεύτερον πως οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν, κακοποίησαν και συνέλαβαν πολίτες χωρίς καμία αφορμή.

Ο βουλευτής της ΝΔ, τον οποίο κάλυψε η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, είναι αυτός που οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τους σφικτούς δεσμούς τους με νεοφασιστικά μορφώματα. Όχι η δημοσιογράφος η οποία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της.

Να θυμίσουμε στον Κ. Μπογδάνο κάτι που ίσως δεν έμαθε ποτέ. Η δημοσιογραφία ασκείται με γνώμονα την ανεξαρτησία και τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Ο δημοτικός σταθμός της Αθήνας επιδοτείται με χρήματα των πολιτών.

Καλούμε την Ένωση Συντακτών να υπερασπιστεί τη δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου και να καταδικάσει την απροκάλυπτη παρέμβαση του κυβερνητικού βουλευτή.

Η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» στηρίζει τη δημοσιογράφο του Αθήνα 9,84 και απαιτεί την άμεση καταδίκη των καταγέλαστων δηλώσεων Μπογδάνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *