Λίστα Πέτσα για την περιφέρεια, μέρος 2ον, Τρίκαλα

Creator: Σταύρος

Της Ελπίδας Κουτσογιάννη στη σελίδα της στο fb

Τα 20 εκατ. της λίστας Πέτσα δεν ήταν οικονομική ενίσχυση στα ΜΜΕ. Ήταν χρήματα που δόθηκαν για παροχή υπηρεσιών από τα ΜΜΕ.
Ποιες ήταν αυτές οι υπηρεσίες;
Η ενημέρωση του κόσμου για την πανδημία.
Ποιος είναι ο ρόλος, ο προορισμός των ΜΜΕ;
Να ενημερώνουν τον κόσμο για τα σημαντικά ζητήματα, άρα και για την πανδημία.
Γιατί συνεπώς δόθηκαν αυτά τα 20 εκατ; Με τι κριτήρια δόθηκαν; Ποιος ήταν ο απώτερος στόχος; (θα αφήσουμε στην άκρη για την οικονομία της συζήτησης το γεγονός ότι εκ του νόμου τα κοινωνικά μηνύματα είναι δωρεάν από τα ΜΜΕ, άρα δίνοντας αυτά τα λεφτά η κυβέρνηση ακυρώνει στην πράξη το νόμο).

Τα 20 εκατ. ειναι δημόσιο χρήμα. Δόθηκαν με διαφανή κριτήρια, προεξαρχοντος εκείνου του ελέγχου. Η Ν. Δ. δεν το έκρυψε ποτέ αυτό. Εξαιρώντας τα μεγάλα ΜΜΕ, που ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι οι 3-4 μεγάλες οικογένειες θα έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος, αξίζει να δει κανείς τι έγινε στα περιφερειακά ΜΜΕ. Εκεί τα περισσότερα χρήματα πήραν μέσα (εφημερίδες, σαιτ κλπ) με λιγότερο καθαρή δεξιά γραμμή. Για λόγους προφανείς.
Έτσι η κυβέρνηση της ΝΔ σκέφτηκε σωστά από την πλευρά της να δώσει χρήμα σε μέσα που δεν ηλεγχε απόλυτα και να “ρίξει” τρόπον τινα μέσα δικά της. Τα τελευταία, επειδή είναι δικά της χαμένα δεν θα πάνε.
Αν όλα αυτά, σε περίοδο κρίσης οικονομικής και υγειονομικής μας φαίνονται εντάξει, είναι όλα καλώς καμομενα και δεν συντρέχει λόγος αντίδρασης.

Υ. Γ Όλα τα παραπάνω είναι μια ανούσια (είχα όρεξη και έγραψα βρε αδερφέ) επιχείρηση ανάλυση της κατάστασης. Έφτανε μόνο να ακούσει κάποιος ένα ραδιοφωνικό σταθμό στα Τρίκαλα για να καταλάβει τι έγινε. Βγήκε λοιπόν σήμερα Τρικαλινός ραδιοφωνικός παραγωγός και είπε ότι τηλεφώνησε στους βουλευτές των Τρικάλων για να πάρει κορονολεφτα. Πήρε 5000 ευρώ, ενώ έπρεπε να πάρει πολλά παραπάνω, διότι τον πόλεμο που κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο ραδιόφωνο δεν τον κάνει άλλο.
Βεβαίως και οι συριζαιοι δεν απάντησαν. Άλλωστε ο έλεγχος των ΜΜΕ είναι αυτοσκοπός για κάθε προσπάθεια κατάληψης εξουσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *