Ντοκιμαντέρ για τη Μόρια στον ΑΝΤ1 για …μεταμεσονύχτιους θεατές

Στην μεταμεσονύχτια ζώνη ξαποστέλνει ο ΑΝΤ1 τα ντοκιμαντέρ (και μετά ισχυρίζονται πως έχουν ..απόδοση). Αυτή τη Δευτέρα θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ-ρεπορτάζ του Vive «Επιβίωση στη Μόρια του COVID» αλλά όσοι θέλουν να το δουν θα πρέπει να μείνουν ξάγρυπνοι ως στις 02.15 το πρωί! Είναι βέβαιο πως θα έχει πολύ υψηλότερη …απόδοση στο Διαδίκτυο.
Η ομάδα του ντοκιμαντέρη βρέθηκε στο νησί της Λέσβου στη δομή για μετανάστες και πρόσφυγες που φτάνουν με λέμβους από την Τουρκία. Μέχρι και τον Μάρτιο του 2020, όταν η Ελλάδα κατέγραφε τους πρώτους θανάτους από την πανδημία του κορονοϊού, ο πληθυσμός στο κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, χωρητικότητας 2.800 ατόμων, ξεπερνούσε τις 20.000.

Με την κλιμάκωση της πανδημίας ο πληθυσμός αυτός που βρίσκεται σε καθεστώς αναμονής για τη χορήγηση ασύλου ζούσε και εξακολουθεί να ζει σε συνθήκες συγχρωτισμού με υποτυπώδη κάλυψη των βασικών
αναγκών υγιεινής.
Η Δάφνη Τόλη ταξίδεψε στη Λέσβο, συνομίλησε με τον διοικητή του κέντρου
Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας, Νικόλαο Μπαμπάκο, με γιατρούς και εκπροσώπους φορέων περίθαλψης υπό τον ΕΟΔΥ, καθώς και με διαμένοντες στον καταυλισμό.
Η κάμερα του VICE επισκέφθηκε τις ειδικές υγειονομικές μονάδες που τοποθετήθηκαν πέριξ της δομής για την αντιμετώπιση της πανδημίας και κατέγραψε τις συνθήκες διαβίωσης και τις συντονισμένες προσπάθειες όλων για τον περιορισμό τυχόν διασποράς του Covid-19.


Παρουσιάστρια/Παραγωγός: Δάφνη Τόλη Οπερατέρ: Matthew Cassel Μοντέζ: Μαρία Κουνάβη Γραφικά: Αλεξία Μπαράκου Μετάφραση από Αραβικά: Mousa Mohannad Rashid

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ:  https://video.vice.com/gr/show/vice-greece-specials

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *