Πρόστιμο στον Alpha για εκπομπή Μάνεση με παραπλανητικά πλάνα αρχείου

Με πρόστιμο ύψους 30 χιλιάδες ευρώ τιμωρήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο Alpha για εκπομπή του Νίκου Μάνεση τον περασμένο Μάρτιο στην οποία προβλήθηκαν «πλάνα αρχείου» από το 2015(από την Ειδομένη) για ρεπορτάζ εισόδου προσφύγων-μεταναστών στον Έβρο το 2020! Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ στην εκπομπή ο παρουσιαστής δείχνοντας τα παραπλανητικά πλάνα αρχείου ως τωρινά, για να στηρίξει το ρεπορτάζ της «υποτιθέμενης παράνομης εισόδου στη χώρα μεγάλου αριθμού παράτυπων προσφύγων και μεταναστών», παρουσίασε με δραματικό τρόπο τα πλάνα,

μιλώντας για «απίστευτες εικόνες», για «λαοθάλασσα που δεν κρατιέται», ότι «δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις». Τα παραπλανητικά πλάνα είχαν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και ο παρουσιαστής σε δηλώσεις του είχε αναλάβει την ευθύνη του “λάθους” στην προβολή του βίνετο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός παραδέχθηκε στο υπόμνημα του προς το ΕΣΡ πως τα πλάνα ήταν παλιά και έγινε λάθος στην προβολή τους, ενώ ανέφερε πως το κανάλι επανόρθωσε μετά από έξι ημέρες στην ίδια εκπομπή. 

Το ΕΣΡ δεν αποδέχθηκε το επιχείρημα του τηλεοπτικού σταθμού και επέβαλλε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ. ?Σημειώνει δε στην απόφαση του πως τα όσα ισχυρίζεται ο σταθμός ουσιαστικά αποτελούν ομολογία για τον “πλημμελή έλεγχο του περιεχομένου του επίμαχου βίντεο πριν την τηλεοπτική προβολή και τον σχολιασμό του”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *