To διαρκές έγκλημα των Τραπεζών στον στραγγαλισμό της ελευθεροτυπίας

Ήταν αναμενόμενη η κίνηση των τραπεζών να μπλοκάρουν με ανακοπή την απόφαση πληρωμής των εργαζομένων της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” που θα λάμβαναν κάποια χρήματα από την πώληση του ακινήτου στη Μίνωος; Θα λάμβαναν το 22% ως πρώτοι για την πληρωμή των χρεών της πρώην εκδοτικής εταιρείας. Οι τράπεζες όμως μπλοκάρουν την απόφαση αυτή, γιατί μπορούν, γιατί τους το έχουν επιτρέψει, γιατί καμία κυβέρνηση δεν φρόντισε να θωρακίσει τα δικαιώματα των απλήρωτων, απολυμένων εργαζομένων. Διαβάζουμε και οργιζόμαστε και εμείς την Ευαγγελία Φραντζόγλου στη σελίδα της στο face book

Τραγική – αν και αναμενόμενη – εξέλιξη για όλους εμάς τους 850 απλήρωτους απολυμένους της Χ.Κ.Τεγόπουλος Α.Ε. (Ελευθεροτυπία). Σήμερα κατατέθηκαν ανακοπές της ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ που προσβάλλουν την κατάταξη μας ως εργαζομένων στον πίνακα διανομής του ποσού από την πώληση του κτιρίου της Μίνωος (που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2018). Δέκα σχεδόν χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας, τα ποσά οφειλής προς τις Τράπεζες δεν είναι βέβαια μικρά, ωστόσο είναι ασήμαντα σε σχέση με τα κεφάλαια των Τραπεζών και φαντάζομαι των ενισχύσεων που λαμβάνουν ή θα λάβουν.

Εν αντιθέσει με την ουσιαστική αξία και σημασία των καταβολών του πίνακα προς τους εργαζόμενους, κάποιους σχεδόν άνεργους για πολλά έτη, ακόμη κι αν πράγματι οι καταβολές ήταν τόσο μικρές σε σχέση με το σύνολο των οφειλομένων μας !!! 
9 χρόνια μετά από εκείνον τον Ιούλιο του 2011, όταν σταμάτησαν οι πληρωμές μας, και 7 χρόνια μετά το τέλος του δικαστικού μας αγώνα η υπόθεση κλείνει με πίκρα και οργή. Και μας βρίσκει όλους στο μηδέν. Μεγάλοι κερδισμένοι και πάλι – σε αυτό το φαύλο κύκλο απόγνωσης, αγώνα και στερήσεων, σε αυτό το κύκλο που άνοιξε το 2010 με τα μνημόνια και κατέστρεψε χιλιάδες ζωές – οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι. Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.
*Στις 17 Ιουλίου επρόκειτο να γίνει η διανομή και οι δύο τράπεζες στέλνουν την υπόθεση τουλάχιστον 4 χρόνια πίσω. Τι είναι αυτά τα χρήματα; Η «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» μου οφείλει 34.000 ευρώ και το μερίδιό μου στην διανομή ήταν 3.200 ευρώ. Ψίχουλα για τις τράπεζες, σωτηρία για μένα στην παρούσα φάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *