Παραιτήθηκε αρχισυντάκτης εξαιτίας άρθρου που ζητούσε καταστολή με το στρατό

Συνέβη στις ΗΠΑ μετά από πολλές αντιδράσεις για τη δημοσίευση άρθρου του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τομ Κότον ο οποίος ζητούσε να σταλούν στρατιώτες για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ. Ο αρχισυντάκτης της σελίδας των New York Times με τα άρθρα γνώμης Τζέιμς Μπένετ υπέβαλλε την παραίτησή του μετά την δημόσια συγγνώμη της εφημερίδας προς το κοινό. Αυτά βέβαια που γίνονται στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα φαντάζουν ως …επιστημονική φαντασία. Εδώ στα εγχώρια ΜΜΕ μόλις τολμήσει κάποιος να κάνει κριτική σε δημοσιογράφο, θεωρείται αυτόματα “εχθρός” του κλάδου. Σύμφωνα με το τηλεγράφημε του ΑΠΕ,

στο άρθρο, που δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουνίου, ο γερουσιαστής του Αρκάνσας Τομ Κότον ζητούσε να γίνει «μια σαρωτική επίδειξη δύναμης» για να «αποκατασταθεί η τάξη στους δρόμους μας», προκαλώντας επικρίσεις τόσο από αναγνώστες όσο και από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας. 

Οι New York Times αργότερα εξέτασαν το εν λόγω άρθρο και διαπίστωσαν πως δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές της εφημερίδας.

Οι Times ζήτησαν συγγνώμη από το κοινό τους με δημοσίευσμα την περασμένη Πέμπτη. «Μετά τη δημοσίευση, το δοκίμιο αυτό αποτέλεσε στόχο ισχυρών επικρίσεων από πολλούς αναγνώστες (και από πολλούς συναδέλφους στους Times) με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να επανεξετάσουν το κομμάτι και τη διαδικασία δημοσίευσής του», αναφέρουν.

Η εφημερίδα χαρακτήρισε βιαστική την απόφαση δημοσίευσης του εν λόγου άρθρου το οποίο παραβιάζει τις αρχές της. Μετά από αυτό την περασμένη Κυριακή ο εκδότης των New York Times, ο Α.Γκ. Σουλτσμπέργκερ, ανακοίνωσε ότι ο Μπένετ, ο οποίος ήταν αρισυντάκτης της σελίδας άρθρων γνώμης από τον Μάιο του 2016, υπέβαλε την παραίτησή του με άμεση ισχύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *