Στην BC Partner η Forthnet

Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες αργά χθες το βράδυ η συμφωνία μεταξύ των Πειραιώς, Εθνική και Alpha και της BC Partners για την πώληση της Forthnet με την υπογραφή σχετική σύμβασης η οποία τελεί υπό την αίρεση των αρμόδιων αρχών. Όπως γράφει η Ναυτεμπορική η εξαγορά γίνεται μέσω της  θυγατρικής της United Group με ένα τίμημα της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία προβλέπει γενναίο «κούρεμα» των δανειακών της υποχρεώσεων  συνολικού ύψους 297,8 εκατ. ευρώ (42,8 εκατ. το μετατρέψιμο ομολογιακό και 255 τα λοιπά ομολογιακά) καθώς και μια μικρή ενδιάμεση χρηματοδότηση (έως να αναλάβει τη διοίκηση ο νέος μέτοχος) της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ. 

Ποιά είναι η BC Partners

Η BC Partners, ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια με 113 επενδύσεις σε 18 χώρες, συνολικής αξίας 145 δισ. ευρώ.

 Το ενδιαφέρον της BC Partners για την Forthnet σύμφωνα με δημοσιεύματα εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης που έχει η θυγατρική της, United Group, η οποία δραστηριοποιείται σε 8 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την Ελλάδα, εφόσον τελικά υπάρξει συμφωνία για την εξαγορά της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, να γίνεται η ένατη.

Εταίρος, πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners, ο Νίκος Σταθόπουλος, έγινε γνωστός στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά όταν το 2004, τότε με την APAX Partners, εξαγόρασε την ΤΙM Hellas, σήμερα Wind Ελλάς, που αργότερα πουλήθηκε στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Σαουίρις και από αυτόν πέρασε στους σημερινούς μετόχους της.

Η United Group με βασικό μέτοχο την BC Partners απέκτησε  την Vivacom, τη μεγαλύτερη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Βουλγαρίας, η οποία έχει εξαγοράσει την Telekom Albania από τον ΟΤΕ, ενώ της ανήκει και η κροατική Tele2. (Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου πρώην μέτοχοι της Vivacom εγείρουν κάποια νομικά ζητήματα αναφορικά με την πώλησή της).

Η United Group δραστηριοποιείται σε Σερβία, Σλοβακία, Κροατία, Βουλγαρία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρειο Μακεδονία και Αλβανία στις τηλεπικοινωνίες και τη συνδρομητική τηλεόραση, έχει πωλήσεις της τάξεως του 1,5 δις ευρώ ετησίως, κέρδη περί τα 500 εκατ. ευρώ και ρευστότητα περί τα 250 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *