Ρεπορτάζ στην ελεγχόμενη ΕΡΤ μόνο με ..εξώδικα!

Οι σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που χειρίστηκε η ΕΡΤ την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη και που έκανε ο δικηγόρος του κρατούμενου, Θανάσης Καμπαγιάννης, στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ολοκληρωτική λογοκρισία που έχει επιβληθεί στο ραδιομέγαρο. Ο δικηγόρος κατήγγειλε πως η κρατική τηλεόραση έχει, ουσιαστικά, αποκλείσει εδώ και σαράντα μέρες την πλευρά του κρατούμενου φοιτητή και δεν του έχει δώσει τη δυνατότητα να μιλήσει για την υπόθεσή του και ότι έπρεπε να απειλήσει με εξώδικο για  να αποφασίσει η διοίκηση της ΕΡΤ να του δώσει βήμα.

Η ΕΡΤ στα ρεπορτάζ της ήταν πλήρως ταυτισμένη με τις διαρροές και τις ανακοινώσεις του υπουργείου προστασίας του Πολίτη εναντίον του οποίου θα στραφεί με αγωγή ο Β. Δημάκης για δυσφήμιση. Η δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης Αλεξάνδρα Χριστακάκη ήδη από χθές επεσήμανε στη σελίδα της στο face book πως το ρεπορτάζ ήταν απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό. Έγραψε:

Το ρεπορτάζ της Ερτ σήμερα στο δελτίο των 7 για τον Δημάκη απαράδεκτο,γιατι δεν τηρήθηκε ο επαγγελματισμός και δεοντολογία.
Πουθενά η δήλωση του κρατουμένου και απεργού πείνας και δίψας, πουθενά η δήλωση του συνηγόρου του Θανάση Καμπαγιαννη, πουθενά η δήλωση του δασκάλου του Πέτρου Δαμιανού.  Ακόμη και στο οn της παρουσιάστριας φρόντισαν εσκεμμένα να μας ενημερώσουν οτι εκτίει ποινή φυλάκισης 40 ετών και μετά το γιατί απεργεί.
Η λέξη σωφρονισμός έχει άλλο περιεχόμενο απο την εκδίκηση.
Μάθαμε ολες τις εγκληματικές δράσεις του κρατουμένου με λεπτομέρειες λες και θέλανε να μας προϊδεάσουν οτι οι παραβάτες δεν εχουν το δικαίωμα στην γνώση ουτε και στην μεταμέλεια. 
Συνάδελφοι εκεί στην τηλεόραση γνωρίζουμε οτι ο Δημάκης είναι σε φυλακή και όχι στο Χαρβαρντ . Αν κάποιος απο εσάς εκεί έχει πάει στην Νομική, θα γνώριζε το νομικό μας δίκαιο.  Δεν εχουμε τους νόμους του Χαμουράμπι, ευτυχ’ως υπαρχει το Κράτος Δικαιου.  Αν δεν το γνωρίζετε φιλοξενείστε και την άποψη κανενός πανεπιστημιακού δασκάλου. 
Κάποιοι που έχουν συναίσθηση του ρόλου τους τοποθετήθηκαν δημόσια και μίλησαν για κρατική δολοφονία εαν επιμείνει στην κώφωση της η πολιτική ηγεσία και συμβεί το μοιραίο.  Τοποθετήθηκε το ΕΚΠΑ. 
Μηπως και αυτό δεν το πήρατε χαμπάρι.. 
Το να βάζεις στο ρεπορτάζ μονο τις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επειδή υποχρέουσαι απο το ΕΣΡ ειναι κουτοπονηριά. Μια δήλωση απο τους πολίτες που ήταν χθες στην συγκέντρωση δεν αξιωθηκατε. 
Μαλλον έχετε δυσανεξία στα ανθρώπινα δικαιώματα γιατι εχετε μεγάλη ευκαμψια και πειθαρχία στην κυβερνητική γραμμή. 
Αυτη ειναι η δημοσιογραφία της Δημόσιας Τηλεόρασης για την οποία κάποιοι δωσαμε αγώνες; 
Ξέρω, θα μου πείτε βλέπετε πλέον τους ιδιώτες ανταγωνιστές και αντιγράφετε .Το πρωτότυπο επιλέγουν όχι τα αντίγραφα .
Ας σοβαρευτούμε.
Η σιωπή και η απόκρυψη είναι συνενοχή“.

Το ρεπορτάζ βέβαια της ΕΡΤ ακολουθούσε κατά γράμμα το δελτίο Τύπου της αστυνομίας κι αφού υπήρχε δελτίο Τύπου φορέα της κυβέρνησης, οι ιθύνοντες αποφάσισαν πως το ρεπορτάζ δεν χρειάζεται καν.

Έπρεπε να απειληθεί προσωπικά ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ με προσφυγή εναντίον του για να δοθεί λόγος στον δικηγόρο του Βασίλη Δημάκη. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφερόμενος στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το υπουργείο αναπαρήγαγε τον «δημοσιογραφικό κιτρινισμό του ληστή με το καλάσνικοφ», ενώ πρόσθεσε ότι ο Βασίλης Δημάκης δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το δικαίωμά του να σπουδάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *