Η ΕΣΠΗΤ στηρίζει τον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ που στοχοποιήθηκε από ακροδεξιούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταδικάζει την απόπειρα εκφοβισμού που δέχτηκε κατά την τέλεση των καθηκόντων του ο συνάδελφος δημοσιογράφος Θράσος Αβραάμ, εργαζόμενος στην ιστοσελίδα stonisi.gr, στη Λέσβο. Οι  επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και η στοχοποίηση τους από ακραία αντιδημοκρατικά στοιχεία είναι απολύτως καταδικαστέες και μας βρίσκουν όλους ενωμένους απέναντί τους.

Στη παραπάνω βάση το Δ.Σ.  της ΕΣΠΗΤ  καλεί τους εργαζόμενους συναδέλφους στα μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν αντιστάσεις απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και να συνεχίσουν τον αγώνα της αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, με επαγγελματισμό και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ενημέρωση αποτελούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι και να εργάζονται χωρίς απειλές, επιθέσεις και αντεγκλήσεις ώστε να υπηρετήσουν την ενημέρωση ως πρώτιστο δημόσιο αγαθό.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε όλοι σήμερα, στηρίζοντας με κάθε μέσο τα εργασιακά δικαιώματα, την ενημέρωση και την ελευθεροτυπία.

1 comment for “Η ΕΣΠΗΤ στηρίζει τον δημοσιογράφο Θράσο Αβραάμ που στοχοποιήθηκε από ακροδεξιούς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *