Αλλαγές στην παγκόσμια TV λόγω …ιού

Του Chris Dziadul στο broadbandtvnews

Η βιομηχανία τηλεόρασης σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ανταποκρίνεται με θετικό και σε πολλές περιπτώσεις καιμε ευφάνταστους τρόπους στην πανδημία κορωναϊού. Στη Σλοβακία, για παράδειγμα, είδαμε την έναρξη ενός νέου θεματικού καναλιού αφιερωμενο αποκλειστικά στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με COVID-19. Στον αέρα για 24 ώρες την ημέρα, το Corona Virus Info TV λειτουργεί από Antik Telecom και ενημερώνεται συνεχώς. Στη γειτονική Δημοκρατία της Τσεχίας ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Česká televize (CT) έχει ανακοινώσει σχέδια για να ξεκινήσει ένα νέο κανάλι στις 23 Μαρτίου που θα απευθύνονται ειδικά σε ηλικιωμένους θεατές, μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Θα εκπέμπει από τις 9.30 το πρωί ως και τις 5.15 υτο απόγευμα και στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται πρακτικές συμβουλές, νέα και κλασικά τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ θα διανέμεται κυρίως επίγεια μέσω DVB-T2, αλλά και καλωδιακά και δορυφορικά. 

Σε άλλες χώρες, οι πολυάριθμες επιχειρήσεις προσφέρουν τουλάχιστον ένα μέρος του περιεχομένου τους ελεύθερα και δωρεάν στο ευρύτερο κοινό. Στη Ρωσία, για παράδειγμα, ο κορυφαίος πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης Tricolor ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι προσφέρει πακέτα καναλιών και ταινιών δωρεάν σε όλους και σε όσους δεν είναι πελάτες της κατά την περίοδο της καραντίνας. Στην Πολωνία, η πλατφόρμα DTH Πλατφόρμα Canal + δημιουργεί ένα ανοιχτό παράθυρο που δίνει την πρόσβαση των συνδρομητών της, ανεξάρτητα από το πακέτο που λαμβάνουν, δωρεάν πρόσβαση σε άλλα πακέτα και την ταινιοθήκη Kino Swiat μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός. 

Επίσης στην Πολωνία, μια νέα επιχείρησ, το κανάλι Biznes24 που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου διατίθεται δωρεάν σε δοκιμαστική βάση σε όλους τους φορείς εκμετάλλευσης καλωδιακής τηλεόρασης κατά τη διάρκεια της κρίσης κοροναϊού. 

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου αλλαγή σε πολλές χώρες για να αντιμετωπίσουν την επιβολή απομόνωσης στους πληθυσμούς τους. Η απομόνωση δημιουργεί ισχυρή ζήτηση για οπτικοακουστικό περιεχόμενο, ήδη το Netflix προτίθεται να μειώσει την ποιότητα του βίντεο της ροής των υπηρεσιών της στην Ευρώπη κατά 25% μέχρι τα τέλη Απριλίου, προκειμένου να διευκολύνει την πίεση στους ISPs. 

Μετά το τέλος της κρίσης κορωναϊού η βιομηχανία τηλεόρασης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο είναι απίθανο να παραμείνει η ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *