Αποχωρεί ο Β.Μαρινάκης από την εξαγορά της Forthnet

αναδημοσίευση από https://www.euro2day.gr

Forthnet: Επιστολή αποχώρησης Αlter Εgo με αιχμές για Alpha Bank

Επιστολή με την οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις για τη Forthnet, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Alpha bank, έστειλε σήμερα η Alter Εgo. Τι υποστηρίζεται στο κείμενο.

Mε επιστολή της, που έφτασε σήμερα στα γραφεία των τραπεζών και με την οποία ουσιαστικά καταλογίζει την ευθύνη σε χειρισμούς στελεχών της Alpha BankΑΛΦΑ -5,83%, ανακοίνωσε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Alter Ego την αποχώρηση της από τις διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία της Forthnet .

Kατά τις ίδιες πληροφορίες, η πλευρά της Alter Εgo, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, υποστηρίζει ότι τα αρμόδια στελέχη της Alpha:

α) Δεν συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας συμφωνίας, αντιθέτως προχώρησαν σε επαφές με άλλους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους, για την Forthnet.

β) Δεν απελευθέρωσαν δεσμευμένα έσοδα της εταιρίας, από μεγάλους πελάτες, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, παρότι οι υπόλοιπες τράπεζες συναίνεσαν, πιέζοντας έτσι την ρευστότητα της εταιρείας

γ) Εμφανίστηκαν αδιάλλακτα σε κομβικά θέματα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εξεύρεσης λύσης για τη Forthnet εξελίσσεται επί τουλάχιστον δύο χρόνια, με απανωτές ανατροπές και χωρίς αποτέλεσμα, αλλά και ότι η Alpha Βank είναι ο μικρότερος σε μέγεθος πιστωτής, μεταξύ των τραπεζών, με την Eθνική στη δεύτερη θέση και την Πειραιώς στην πρώτη.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως αναφέρουν έμπειρα στελέχη της αγοράς και το ενδεχόμενο η σημερινή εξέλιξη να οδηγήσει σε «αναδιάρθρωση» του τοπίου, προκειμένου να δοθεί λύση και να αποτραπούν δυσάρεστες συνέπειες, για την εταιρία αλλά και τις εμπλεκόμενες τράπεζες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *