Μέτωπο για την Ανατροπή: Όχι στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ(ΠΟΕΣΥ)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ τον Π. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗ και την ΠΟΣΠΕΡΤ
Επτά χρόνια μετά το «μαύρο» του Σαμαρά στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τέσσερα χρόνια μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στις 24 Φεβρουαρίου  2020, στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δίκη ενάντια στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη για το «κατ΄ εξακολούθηση τελεσθέν έγκλημα της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 106,7 FM ΕΡΤ-OPEN RADIO, χωρίς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης η λειτουργίας». 


Είναι μια μεγάλη πρόκληση από τη μεριά της κυβέρνησης. Στο πρόσωπο του Καλφαγιάννη στέλνουν σε δίκη το δίχρονο αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ.  Είναι προφανές ότι για τη Νέα Δημοκρατία το μίσος για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ παραμένει άσβεστο. Γιατί αψηφήσαμε το «μαύρο», κάναμε
κατάληψη στο Ραδιομέγαρο και όταν εισέβαλαν τα ΜΑΤ, με όπλο  το ertopen που έδωσε φωνή σε όλη την κοινωνία, συνεχίσαμε τον αγώνα μας. Έναν αγώνα που συνέβαλε αποφασιστικά στην ανατροπή των  Σαμαροβενιζέλων.  
Όμως η επίθεση αυτή δεν είναι απλώς για λόγους εκδίκησης. Είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στο Συνδικαλισμό και το δικαίωμα στην απεργία,  τόσο στην ΕΡΤ αλλά και σε κάθε εργατικό χώρο. Για να μπορέσει να περάσει τα σχέδια της νέας διοίκησης για συρρίκνωση της ΕΡΤ, για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών, για απολύσεις 400 εργαζόμενων με την μορφή της «εθελούσιας», για να γενικεύσει τις εξωτερικές και μικτές παραγωγές, τις εργολαβίες με τους υποπληρωμένους συμβασιούχους. Και ο Συνδικαλισμός στην ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ, αποτελούν εμπόδιο, το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να το τσακίσει. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος με την άρνηση της διοίκησης της ΕΡΤ να υπογράψει σύμβαση με την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης του Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τους αγώνες μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *