Ο αγωνιστής Σταύρος Χριστοδουλάκης δεν είναι πια μαζί μας

Για τον Σταύρο Χριστοδουλάκη γράφει το Δίκτυο Αλληλεγγύης και παρέμβασης και η συντακτική επιτροπή του Σχολιαστή της ΕΠΗΕΑ

Η αδόκητη απώλεια του συναδέλφου συναγωνιστή Σταύρου Χριστοδουλάκη προκαλεί βαθιά θλίψη και πόνο.
Έφυγε εχθές σε ηλικία 67 ετών, ο αγωνιστής τεχνικός τύπου Σταύρος Χριστοδουλάκης, μέλος της ΕΤΗΠΤΑ (ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΑΣ) και στέλεχος της ταξικής συνδικαλιστικής παράταξης των τεχνικών τύπου ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΤΗΠΤΑ. Με καταγωγή από το Ρέθυμνο Κρήτης, επί σειρά ετών εργάσθηκε ως τεχνικός τύπου (λινοτυπία και φωτοσύνθεση εντύπων). 

Τη περίοδο 1978 έως 1997, εργάσθηκε στο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Σ’ όλη  του τη ζωή ο Σταύρος Χριστοδουλάκης υπήρξε συνεπής αγωνιστής στρατευμένος με την αριστερά. Αρθογράφος και διαχειριστής του διαδικτυακού μπλοκ  της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, αιρετικός με κριτική ματιά στα τεκταινόμενα και με καυστικό χιούμορ, αναμφίβολα άφησε το δικό του στίγμα και αποτύπωμα, στους αγώνες των εργαζομένων- συνταξιούχων στα ΜΜΕ, που συμμετείχε ενεργά.

Ο συναγωνιστής Σταύρος, με συνειδητή επιλογή είχε κάνει τις δικές του υπερβάσεις, πέρα από περιχαρακώσεις και συμβιβασμένες ρεφορμιστικές αντιλήψεις περί «εκπροσώπησης», που στο όνομα της αριστεράς και του «ρεαλισμού» αναφέρονται στα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά των εργαζομένων και διασπούν το ταξικό αγωνιστικό παρεμβατικό μέτωπο και στις κρίσιμες στιγμές της μάχης ενίοτε συνθηκολογούν ,παίρνοντας  τα εύσημα του συστήματος .

Ανυποχώρητος χωρίς εκπτώσεις  στον αγώνα ενάντια στον άθλιο εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής ανάθεσης και διαμεσολάβησης, πέρα από τις διακριτές ιδεολογικές μας αναφορές, η δράση του, θα αποτελεί πυξίδα για την ενωτική ανασύνθεση τον συλλογικών ταξικών εγχειρημάτων και παρεμβάσεων  μας , για τη χειραφέτηση και τη κοινωνική απελευθέρωση.

Το ταξικό κίνημα στο χώρο των ΜΜΕ, χάνει ένα βαθύτατα  καλλιεργημένο άνθρωπο και αγωνιστή.

Η συλλογικότητα του «ΔΙΚΤΥΟΥ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, στους συντρόφους,  συναγωνιστές συναδέλφους της ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΗΠΤΑ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2019 και ώρα 13:00 στο κοιμητήριο Μελισσίων

Ψυχή βαθιά….Ο αγώνας μας συνεχίζεται..

1 comment for “Ο αγωνιστής Σταύρος Χριστοδουλάκης δεν είναι πια μαζί μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *