Απεργιακές κινητοποιήσεις τεχνικών στο Open

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣΤΕΧΝΙΚΩΝ τηλεοπτικού σταθμού OPEN

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων τεχνικών του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, που πραγματοποιήθηκε στις 18-12-2019, αφού αρχικώς άκουσε μέσω του εργασιακού εκπροσώπου τις θέσεις της Διοίκησης για τα δίκαια αιτήματά μας, αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας, αμέσως μετά τις γιορτές αν:

1.  Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση ότι από 01-01-2020 οι μισθοί των εργαζομένων τεχνικών του σταθμού δεν προσαρμοστούν με την τελευταία Διαιτητική Απόφαση του Ο.ΜΕ.Δ. όσον αφορά τους οικονομικούς και θεσμικούς όρους των τεχνικών που εργάζονται σε κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Σε περίπτωση που υπάρξει δέσμευση αλλά όχι υλοποίηση, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν την αμέσως επόμενη μέρα. Οποιαδήποτε άλλη αναβολή επί του θέματος και για οποιονδήποτε λόγο, αποκλείεται.

2.  Αν οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις των εργαζομένων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Αντίθετα , οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν ακόμα και πριν τις γιορτές αν δεν σταματήσει ΑΜΕΣΑ η χρήση του μονομελούς συνεργείου, καθώς αυτή η τακτική επιφέρει μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας και άθλιες συνθήκες εργασίας.

Τα δίκαια αιτήματά μας είναι ενιαία και αδιαίρετα Και έτσι ακριβώς καλούμε την διοίκηση του σταθμού να τα εκλάβει. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε εκπτώσεις και αναβολές.

Συνάδελφοι. Όλοι μαζί διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς.

                             
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *