Μονομελή συνεργεία στο Open

Η ΕΤΙΤΑ καταγγέλει:

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN παρόλο που δεν έχει προσαρμόσει ακόμα τους μισθούς των εργαζομένων τουλάχιστον στα κατώτατα όρια της Συλλογικής μας σύμβασης, καθώς είναι το μοναδικό κανάλι που δεν την ακολουθεί, εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει και την πρακτική των μονομελών συνεργείων. Η πρακτική αυτή εκτός από την υποβάθμιση της ποιότητας της δουλειάς μας, δημιουργεί και άθλιες συνθήκες εργασίας για τους τεχνικούς των εξωτερικών συνεργείων, καθώς ένας και μόνο εργαζόμενος έχει τον ρόλο του οδηγού, του εικονολήπτη, του ηχολήπτη. Καλείτε δηλαδή ένας άνθρωπος να επωμιστεί ολόκληρο το βάρος του εξοπλισμού, της μετακίνησης, του στησίματος, της κάλυψης, του ξεστησίματος, της επιστροφής.

Και όλη αυτή η διαδικασία, πρέπει να γίνει πολλές φορές μέσα στη βάρδια, όσα και τα θέματα που πρέπει να καλυφθούν.Είναι γνωστό επίσης, πως οι τεχνικοί των εξωτερικών συνεργείων έχουν γίνει πολλάκις στόχος, αφού έχουν κινδυνέψει αλλά και τραυματιστεί αρκετοί συνάδελφοι. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα, διότι ο δεύτερος εργαζόμενος έχει ειδοποιήσει εγκαίρως τον οπερατέρ, την ώρα που καλύπτει το θέμα, για ενδεχόμενη επίθεση.

Όλα αυτά όμως φαίνεται πως είναι ψιλά γράμματα για την διοίκηση του OPEN, αφού φαίνεται ξεκάθαρα η αδιαφορία του σταθμού, ακόμα και για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων του.

Συνάδελφοι, η Ένωσή μας έχει ήδη κινηθεί νομικά, για να φέρουμε τους κυρίους αυτούς που παίζουν με την ασφάλειά μας, προ των ευθυνών τους. Στην προσεχή Γενική Συνέλευση θα αποφασίσουμε όλοι μαζί τις ενέργειές μας ,όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας, αλλά και το θέμα των μονομελών συνεργείων.ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑγια το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *