H ΝΔ ανακάλυψε το μικρό ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ!

Στην επίσημη πρώτη παρουσίαση της νάς διοίκησης της ΕΡΤ στους συντάκτες ΜΜΕ παρουσιάστηκαν οι στόχοι για την κρατική ραδιοτηλεόραση το επόμενο διάστημα. Και εκεί ανάμεσα σε εθελούσια έξοδο(οικιοθελή απόλυση) που ετοιμάζεται για 400 εργαζόμενους για να ανανεωθεί το προσωπικό, στη νέα ταυτότητα για τα τηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ και τις νέες στρατηγικές, υποστηρίχθηκε ένθερμα πως για την ΕΡΤ πληρώνουμε πολύ λίγα! Όπως επίσης και ότι είναι κερδοφόρα εταιρεία και ότι αποδίδει μέρισμα στο κράτος.

Οι στόχοι όπως παρουσιάστηκαν είναι: η ανανέωση του προσωπικού, η ρθολογικότερη κατανομή των πόρων σε πρόγραμμα και επενδύσεις, η Οργανωτική δομή που ταιριάζει καλύτερα στο σημερινό περιβάλλον των τριών μέσων, η αποσύνδεση από τον στενό δημόσιο τομέα, με κανόνες και προϋποθέσεις και η αύξηση των ωφέλιμων οικονομικών πόρων Οριστική διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων (ΚΥΑ, δεδουλευμένα 2012-2013, κ.λπ.).

Και όλα αυτά θα γίνουν με την εθελούσια που θα στείλει εκτός ΕΡΤ περί τους 400 εργαζόμενους υποχρεωτικά (σχέδιο OTE) και τις λίγες προσλήψεις που θα γίνουν, την αλλαγή του οργανόγραμματος, τον εξορθολογισμό του μισθολογίου και του προγράμματος, την προσέλκυση στελεχών απο την ιδιωτική τηλεόραση.

Κατέρρευσε επίσης ο μύθος της Ν.Δ για το “ακριβό” προσωπικό της ΕΡΤ αφού όπως φαίνεται από τα στοιχεία που δόθηκαν από τα 140 εκατ. ευρώ έσοδα, τα 60 εκατ. πηγαίνουν σε μισθοδοσία. Τα έσοδα προέρχονται από το Ανταποδοτικό τέλος 180 εκατ. ευρώ, από διφημίσεις 10 εκ, 30 εκατ. δίνονται στον κρατικό προϋπολογισμό ενώ η ΕΡΤ πληρώνει και ΦΠΑ ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *