Χρυσοπληρώνει την …αγορά η ΕΡΤ

Βγήκε στη Διαύγεια και το κόστος της νέας πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ 1 “Νέα Μέρα” που θα παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Δ.Κοτταρίδης και Γ. Πιτταράς. Με τη μέθοδο της μεικτής βέβαια παραγωγής όπως και το “Δέκα” της Ο.Τρέμη η εκπομπή θα στοιχίσει 518.161,93 ευρώ για 260 επεισόδια, χωρίς ΦΠΑ, χωρίς κόστος για την ΕΡΤ, χωρίς το κόστος των εργοδοτικών εισφορών που φυσικά πληρώνει πάλι η κρατική τηλεόραση. Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία “Β & G PRODUCTION ΙΚΕ” με ημερήσιο κόστος 1.992 ευρώ, 456 ευρώ για την ΕΡΤ και έως 44.200 ευρώ για εργοδοτικές εισφορές. Μέχρι στιγμής δηλαδή η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ για δυο ενημερωτικές εκπομπές, με τη μέθοδο της μεικτής παραγωγής, δηλαδή ο ιδιώτης βάζει τους δημοσιογράφους και η ΕΡΤ όλα τα υπόλοιπα!

Το “αμαρτωλό” καθεστώς των μεικτών παραγωγών κρατάει χρόνια στην ΕΡΤ, οδήγησε σε μεγάλα σκάνδαλα που έφθασαν ως τις αίθουσες των δικαστηρίων, υπήρξαν ουκ ολίγοι έλεγχοι δημόσιων ελεγκτών. Μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ για το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα και το αμαρτωλό καθεστώς στα σκάνδαλα μεικτών παραγωγών, έγινε η η νομιμοποίηση του και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επί διοίκησης Β. Κωστόπουλου είχαν βγει στα παράθυρα δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που ζητούσαν την παρέμβαση εισαγγελέα για το υπέρογκο κόστος των μεικτών ενημερωτικών εκπομπών. Σήμερα με κυβέρνηση της ΝΔ δεν βγάζουν άχνα βέβαια.

Στο καλάθι της αγοράς που σώζει η διοίκηση της ΕΡΤ με το ανταποδοτικό τέλος για παροχή δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα προστεθούν σύντομα και τα ..μεσημεριανάδικα. Ψυχαγωγικές εκπομπές τύπου …Εσπρέσο και φυσικά ως μεικτές παραγωγές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *