Σοκ στον Αθήνα 9,84, καλούνται να επιστρέψουν λεφτά!

Βαρύ το κλίμα στον “Αθήνα 9,84” και όχι μόνο λόγω των νέων επιλογών της νέας διοίκησης του δήμου για το δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τουλάχιστον 27 εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφώνου έμαθαν με έκπληξη πως θα πρέπει να επιστρέψουν χρήματα στο σταθμό, εξαιτίας της εφαρμογής της νέας ΚΥΑ για τους δημοσιογράφους στα δημόσια ΜΜΕ και τις αλλαγές των κλιμακίων. Τα ποσά που μαθεύτηκαν κυμαίνονται από 1.000 ευρώ έως και 30.000! Πρόκειται για χρήματα που λάμβαναν ορισμένοι πάνω από τη συλλογική σύμβαση εργασίας τα προηγούμενα έτη. Το περίεργο είναι γιατί μετά τον επαναυπολογισμό των κλιμακίων θα πρέπει να τα επιστρέψουν.

Η εφαρμογή της νέας ΚΥΑ που υπέγραψε ο πρώην υπουργοός Ψηφιακής Πολιτικής με βάση τη συμφωνία με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, είχε χαρακτηριστεί ως Συλλογική σύμβαση εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ. Στην πράξη καθόριζε το κατώτατο μισθό στο κατώτατο κλιμάκιο και τα κλιμάκια προϋπηρεσίας. Με βάση αυτή τη νέα “σύμβαση”, στα δημόσια ΜΜΕ έγινε τους προηγούμενους μήνες επαναυπολογισμός των μισθών και στους περισσότερους βγήκαν αναδρομικά εξαιτίας της αναδρομικής ισχύος της ΚΥΑ.

Για κάποιους όμως του Αθήνα 9,84 που αμείβονταν με υψηλότερες αποδοχές, πέφτει ο πέλεκυς της αναγκαστικής επιστροφής των χρημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *