Το 2020, έτος ψηφιακής μετάβασης για την TV

Με το βλέμμα στραμμένο στη χορήγηση του φάσματος των 700 MHZ στις τηλεπικοινωνίες και την ανάπτυξη υπηρεσιών 5G εμφανίζεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και σήμερα γίνονται συνεχώς δηλώσεις μόνο για τις ψηφιακές ευκαιρίες στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, ενώ για την τηλεόραση δεν υπάρχει καμία απολύτως κίνηση.Στο επίσημο πάντως χρονοδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, περιλαμβάνεται η απελευθέρωση του τμήματος των 700MHz το αργότερο ως το πρώτο 6μηνο του 2021.

Ως εκ τούτου το 2020 εκτιμάται πως θα αρχίσει η σταδιακή μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης από τους δυο παρόχους, τη Digea και την ΕΡΤ στο φάσμα κάτω των 700MHz.β

Θυμίζουμε ότι οι δυο πάροχοι έχουν ήδη στα χέρια τους το σχέδιο του νέου ψηφιακού χάρτη με τα 167 σημεία εκπομπής, καθώς και τις τεχνικές παραμέτρους για τους πομπούς. Αυτό που δεν υπάρχει ακόμη είναι η απόφαση για τη μετάβαση στην τεχνολογία DVB-T2.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας τίθεται ξεκάθαρα θέμα «επιδότησης» από το κράτος για τη μετάβαση αυτή. Επιπλέον, η Digea θεωρεί βέβαιο πως θα αποζημιωθεί από την ΕΕΤΤ για την απώλεια του φάσματος, όπως προβλέπει εξάλλου η σύμβαση που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο το 2014 για 15 έτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *