Όχι σε διαγωνισμό αδειών λένε τα Περιφερειακά Κανάλια

Πολιτικά ο κύβος ερρίφθη. Το επόμενο βήμα για την τηλεοπτική αδειοδότηση θα αφορά στην Περιφέρεια, το αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με μόνο διαφωνούντα τον πρόεδρο της αρχής και συμφώνησε σε αυτό και η ηγεσία εποπτείας ΜΜΕ στο μέγαρο Μαξίμου. Οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών καναλιών ωστόσο δεν είναι πεισμένοι για τις αθώες προθέσεις της τηλεοπτικής αδειοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν ήδη ζητήσει να μην γίνει διαγωνισμός για τις άδειες περιφερειακής εμβέλειας, ενώ ως μείζον θέμα θέτουν το ξεκαθάρισμα του χάρτη συχνοτήτων και τη σχέση τους με τη Digea. 

Αυτή τη στιγμή εκπέμπουν με αυτόνομο τηλεοπτικό πρόγραμμα, δικές τους παραγωγές και ενημέρωση περίπου 50 με 55 τηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, ενώ λειτουργούν περίπου άλλοι 30 σταθμοί που βασίζονται κυρίως σε telemarketing. Ο τζιρος της περιφερειακής τηλεόρασης, κατά πληροφορίες, αγγίζει μόλις τα 5 εκατ. ευρώ για τους μεγάλους της περιφέρειας.

Οι ιδιοκτήτες αποδέχονται την υποχρέωση πληρωμής για τη χορήγηση των αδειών αλλά είναι αντίθετοι σε διαγωνισμό και δημοπρασία. Η τιμή άδειας σύμφωνα με όσα έχουν συζητηθεί, να ορίζεται ανάλογα με την εμβέλεια και την πληθυσμιακή κάλυψη των σταθμών. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας έχουν καταθέσει εκτενές υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υφυπουργό παρά το πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα. 

Πηγή: Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, digitaltvinfo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *