Σπρέι πιπεριού ενάντια σε δημοσιογράφους στο Χόνγκ Κόνγκ

(Photo by Manan VATSYAYANA / AFP)

Οι διαδηλώσεις στο Χόνγκ Κόνγκ συνεχίζονται επί μήνες, άσχετα αν για τα ελληνικά ΜΜΕ δεν υπάρχει ως είδηση. Σύμφωνα με την Επιτροπή προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ) η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ έκανε χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού σε δημοσιογράφους που καλύπτουν διαδηλώσεις σε Mong Kok και σε άλλα σημεία της πόλης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Ραδιοτηλεόρασης του Χονγκ Κονγκ και της εφημερίδα  Apple Daily  η αστυνομία συνέλαβε επίσης δύο δημοσιογράφοι, τον ανεξάρτητο φωτορεπόρτερ Joey Kwok, ο οποίος εργαζόταν για την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Stand News, και τον Νέλσον Tang, φοιτητή δημοσιογραφίας του Χονγκ Κονγκ ο οποίος κάλυπτε επίσης τις διαδηλώσεις.

Η Επιτροπή Προστασίας δημοσιογράφων έχει καλέσει πολλές φορές τις αρχές του Χόνγκ Κόνγκ να σταματήσουν τις επιθέσεις και την παρενόχληση των δημοσιογράφων αλλά η αστυνομία ισχυρίζεται πως οι δημοσιογράφοι …παρενοχλούν το αστυνομικό έργο και παρεμποδίζουν τα καθήκοντα των ανδρών. Επειδή φωτογραφίζουν προφανώς τις βίαιες επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών.

Εκπρόσωπος της Ενωσης Δημοσιογράφων του Χονγκ Κονγκ δήλωσε στη CPJ ότι η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού, δακρυγόνων και προιχώρησε σε ρίψη πλαστικών σφαιρών εναντίον δημοσιογράφων σε πολλές διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *