Με εγγύηση των τραπεζών η επιστροφή στην «κανονικότητα» των ΜΜΕ

Με τον πλέον ηχηρό τρόπο επιστρέφει η κανονικότητα του χρεοκοπημένου μιντιακού μοντέλου με τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας η οποία φαίνεται να ξεπληρώνει σε εκδότες και μιντιάρχες την πλήρη στήριξη των προηγούμενων ετών. Οι τράπεζες αποδέχονται-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, κούρεμα των δανείων της 80% όπως απαιτούσε ο εφοπλιστής και μιντιάρχης-πλέον- Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να αποκτήσει τη Forthnet. Ο εφοπληστής φέρεται να αποκτά την εταιρεία με 40-45 εκατ. ευρώ και κούρεμα 80% των δανείων ύψους 350 εκατ. ευρώ. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ δωρίζει το πόθεν έσχες στους εκδότες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, όπως ακριβώς το είχαν απαιτήσει, με διάταξη στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Και η δικαιοσύνη αθωώνει τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη και δέκα στελέχη της Alpha Bank για τα «δάνεια με αέρα»-σύμφωνα με τη δήλωση του Παναγιώτη Ψυχάρη στη Βουλή.

Το σκεπτικό δεν αναφέρει πως ήταν λάθος το κατηγορητήριο αλλά ότι τα δάνεια εξυπηρετήθηκαν με τη μετέπειτα πώληση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τον απέκτησε με μόλις 21 εκατ. ευρώ 

Περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι πετάχτηκαν στον κάδο της ανεργίας από τα τρία ΜΜΕ που κατέρρευσαν, ΔΟΛ, Πήγασος, Mega, πολλοί από αυτούς έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τα δάνεια στις τράπεζες. Αυτές αθωωμένες πλέον με τη βούλα δικαστικής και πολιτικής εξουσίας, επιστρέφουν στην κανονινκότητα του δανεισμού σε ΜΜΕ και μιντιάρχες. Το 4πτυχο της διαπλοκής σε πλήρη αναγέννηση.  

Μόλις πριν δυο χρόνια στη Βουλή παραδόθηκε το πόρισμα 925 σελίδων για τις ευθύνες τραπεζών για το δανεισμό σε ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα. Το βασικό συμπέρασμα πως δίνονταν δάνεια χωρίς εξασφαλήσεις, καμία δανειακή σύμβαση με ΜΜΕ δεν προβλεπόταν ως «υποχρεωτική», οι ιδιοκτήτες πλήρωναν μόνο τόκους και οι τράπεζες έδιναν συνεχείς παρατάσεις και νέα δάνεια για τη λειτουργία τους. Επιπλέον τα χρήματα των δανείων χρησιμοποιούνταν προς προσωπικό όφελος των μιντιαρχών… Πόσα ήταν αυτά τα δάνεια, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα; Συνολικά 1.270.000.000 ευρώ στα κυρίαρχα ΜΜΕ. Ποσό που χάνουν οι τράπεζες οι οποίες ανοίγουν το πουγγί ξανά για τους μιντιάρχες, έτσι κι αλλιώς θα τα πάρουν από τους πολίτες με πολλούς τρόπους. 

2 comments for “Με εγγύηση των τραπεζών η επιστροφή στην «κανονικότητα» των ΜΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *