Οι ίσες αποστάσεις της ΕΣΗΕΑ για το Documento

Στο Documento κόπηκαν οι διαφημίσεις. Ο εκδότης-δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για παρέμβαση στη διαφημιστική αγορά ώστε να κοπούν οι διαφημίσεις. (Πρόσφατα κυκλοφόρησε με λευκή σελίδα στη θέση που θα έμπαινε η διαφήμιση). Από τους εργαζόμενους κάποιοι απαιτούν να καταγγείλλουν επίσης την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα όμως ο εκδότης-δημοσιογράφος απολύει! Και μάλιστα όσους τολμούν να πουν τη γνώμη τους που τυγχάνει να μην είναι ίδια με αυτή της εφημερίδας. Τέσσερις απολύσεις έγιναν μέχρι σήμερα και πολλές αποχωρήσεις. Ο Κ.Βαξεβάνης φέρεται να δήλωσε (μεταφέρθηκε μέσω τρίτου στη γενική συνέλευση των δημοσιογράφων) πως αν δεν αποκατασταθεί η διαφημιστική ροή θα κλείσει την εφημερίδα. Οπότε μπροστά σε αυτό τον φόβο, πήγαν περίπατο οι αντιδράσεις για τις απολύσεις…Η ΕΣΗΕΑ που ήταν παρούσα στη γ.σ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, περιγράφει απλώς την κατάσταση. Και θα καλέσει τον Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να ενημερώσει για το μέλλον της εφημερίδας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «DOCUMENTO» για τις απολύσεις δημοσιογράφων των οποίων ζητά την άμεση επαναπρόσληψή τους.
Στη συνέλευση των δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της έκδοσης καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μηδενική εισροή διαφημίσεων. Ενημέρωσαν τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που παραβρέθηκαν στη συνέλευση, ότι παρατηρήθηκε μαζική διακοπή συμφωνιών για καταχωρήσεις, αιφνιδιαστικά και χωρίς αιτιολόγηση. Εξέφρασαν, επίσης, την άποψη ότι η εφημερίδα και οι ίδιοι ως εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί.
Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εφημερίδα. Μάχεται σταθερά για την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ. Μάχεται επίσης για τη διατήρηση της πολυφωνίας στην ενημέρωση, όπως ορίζεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας και το Σύνταγμα της χώρας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως θα καλέσει, το συντομότερο δυνατόν, τον κ. Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να μας ενημερώσει για το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *