Απεργία τώρα και στα ΜΜΕ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα κινητοποιούνται με απεργιακή δράση ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης η οποία ξεπέρασε σύμφωνα με την τελευταία Εκθεση και τις προσδοκίες του ΔΝΤ, όπως αυτές είχαν διατυπωθεί στα τρία μνημόνια που έχουν προηγηθεί. 

Η ΕΣΗΕΑ με απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ είχε περιορίσει την συμμετοχή της στην πρώτη κινητοποίηση της 24ωρης απεργίας των συνδικάτων, σε μια προσχηματική 3ωρη στάση εργασίας. Και αυτό όταν λίγα 24ωρα αργότερα «έστελνε» τις προτάσεις της στον αρμόδιο υπουργό για «βελτίωση» και «διορθώσεις» των εφιαλτικών διατάξεων που ετοιμάζεται να ψηφίσει η Κυβέρνηση. 

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ντροπιαστική αυτή απόφαση και αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα απορρίπτοντας στην πράξη την στάση της «προεδρικής» πλειοψηφίας του Συμβουλίου. 

Την Τετάρτη 2/10 έχει προκηρυχθεί νέα απεργιακή κινητοποίηση 24ωρης διάρκειας. 

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ καλεί το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει άμεσα την συμμετοχή του κλάδου στην απεργία με απόφαση του ΔΣ. 

Αν αυτό για δεύτερη φορά δεν γίνει, εγκαλούμε την πλειοψηφία του προεδρείου για την στάση του και καλούμε κάθε συνάδελφο είτε με αποφάσεις συνέλευσης στο κάθε Μέσο είτε ακόμα και με την κάλυψη της απόφασης συνολικά των εργαζόμενων να αντιδράσουν απορρίπτοντας τον νέο κυβερνητικό εφιάλτη να συμμετάσχει στην απεργία της Τετάρτης. 

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ 

Γ. Αγγέλης μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *