Οι νέοι μηχανισμοί «φακελώματος» συνδικαλισμού

Ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

Οι νέοι μηχανισμοί «φακελώματος» που στήνει το κράτος, ειδικά για τους εργαζόμενους, με την αγαστή συνεργασία της ΕΕ και των άλλων αστικών κομμάτων, κάνουν το «συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας να μοιάζει με… νηπιαγωγείο.

Το μητρώο συνδικάτων που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας, σε συνδυασμό με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα επιτρέπει την πρόσβαση της εργοδοσίας σε προσωπικά δεδομένα του εργαζόμενου, όπως αν συνδικαλίζεται, πόσο συνεπής είναι στις ταμειακές υποχρεώσεις του απέναντι στο σωματείο, σε ποιες ψηφοφορίες συμμετείχε, ακόμα και τι ψήφισε (ας όψονται οι εργοδοτικοί διαχειριστές αυτών των ηλεκτρονικών συστημάτων, που είναι πλειοψηφία στα σωματεία).

Κι όποια πληροφορία τού ξεφεύγει από εκεί, θα μπορεί ο εργοδότης να την αναζητά στα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν άλλοι κρατικοί οργανισμοί και στους οποίους θα έχει πρόσβαση όταν είναι να προσλάβει κάποιον εργαζόμενο, με πρόσχημα την αναζήτηση του ποινικού του μητρώου.

Με εκείνα και με τα άλλα, στήνεται ένας μηχανισμός παρακολούθησης και καταστολής τεράστιων διαστάσεων, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Ολα αυτά μπορεί και πρέπει να τα ακυρώσει το εργατικό κίνημα, βάζοντας στην μπάντα τους κάθε λογής εργοδοτικούς – κυβερνητικούς συνδικαλιστές και στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν μαζί με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *