Εβαλαν τον ΕΔΟΕΑΠ στο στόμα του “λύκου”

εδοεαπ-5Ανακοίνωση «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή»

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες κρίνεται η τύχη του ΕΔΟΕΑΠ και της ασφάλισης 18 χιλιάδων εργαζόμενων και ανέργων στα ΜΜΕ μαζί με 9 χιλιάδες έμμεσα μέλη.

* Εργοδότες, καναλάρχες και εκδότες αφού πήραν απλόχερα ανταλλάγματα πολλαπλάσια εκείνων που τους υποχρεώνει να πληρώσουν για την ασφάλιση των εργαζόμενων ο νόμος του 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ, αφού εξασφάλισαν θέση με βέτο στην διοίκησή του, αφού επέβαλαν τους μνημονιακούς όρους λειτουργίας του, τώρα με την προσφυγή κατά του νόμου, επιχειρούν να κρατήσουν τα ανταλλάγματα και να “φτύσουν” τους εργαζόμενους.


* Οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ ειδικά μέσα από την ΕΣΗΕΑ, πρέπει να αναλάβουμε δυναμική δράση για την απόρριψη αυτής της επίθεσης που γίνεται εις βάρος του κλάδου, από σύσσωμο το εργοδοτικό επιτελείο, καθώς οποιοδήποτε επιπλέον βήμα πίσω από την ήδη συρρικνωμένη ασφαλιστική βάση που βρισκόμαστε, θα “χτυπήσει” την ήδη ναρκοθετημένη υπόσταση μας σαν δημοσιογραφικός κλάδος με ευθύνες απέναντι στην αξιοπιστία της πολύπαθης ενημέρωσης.
* Είναι προφανές και γνωστό σε κάθε εργαζόμενο και ασφαλισμένο του ΕΔΟΕΑΠ ότι δεν φτάσαμε σ’ αυτή την κατάσταση από μόνοι μας … Οι συνομιλητές – “διαπραγματευτές” του κλάδου με την κυβέρνηση και τους εργοδότες που ακολούθησαν κατά γράμμα τα “non paper” Πετρόπουλου και Κυριακόπουλου έχουν απόλυτη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Και δεν μπορούν αυτοί που έφεραν τον κλάδο σ’ αυτή την θέση σήμερα, αυτοί που έχουν φορτώσει τους εργοδότες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε “ανταποδοτικά οφέλη”, πολλαπλάσια της όποιας οφειλής δημιουργεί ο νόμος του 2% γι’ αυτούς, να εμφανίζονται σαν υπερασπιστές των δικαιωμάτων μας που απειλούνται στα δικαστήρια.
* Δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφήσουμε τις δεξιο-“αριστερές” συμμαχίες σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ (Ενωμένοι Δημοσιογράφοι – Νέα Εσηεα – Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος) που μας έφεραν στο γκρεμό μέχρι σήμερα, να συνεχίζουν να διαχειρίζονται τις τύχες χιλιάδων εργαζόμενων του κλάδου. Ειδικά τώρα μπροστά στον νέο
γύρο “εκκαθαρίσεων” που ετοιμάζει η εργοδοσία κρατική και ιδιωτική, μετά τις εκλογές ‪της 7ης Ιουλίου‬.
* Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή καλεί κάθε συνάδελφο σε συστράτευση για να αναπτύξουμε ακόμη και τώρα, ένα κίνημα ΦΡΑΓΜΟ στα σχέδια του εργοδοτών και Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ταμείο των ΜΜΕ. Να οργανώσουμε την αντίσταση μας, να μην αφήσουμε τις δεξιές και ψευτο -αριστερές γραφειοκρατικές πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές ενώσεις να συναποφασίσουν μαζί με τους εργοδότες και την όποια κυβέρνηση τη μετάλλαξη του “νέου” ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό υποκατάστημα ασφαλιστικών εταιρειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *