Την 1η Ιουλίου στην ΕΡΤ το debate των βουλευτικών εκλογών

debate-studioΣτην πραγματοποίηση δημόσιας συζήτησης (debate) μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, την 1η Ιουλίου στην ΕΡΤ, συμφώνησε η διακομματική επιτροπή για τις εθνικές εκλογές, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διατύπωσαν τη θέλησή τους να μη συμμετάσχει στο debate η Χρυσή Αυγή.

Αυτό μεταδίδει το ΑΠΕ σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε και μια πρώτη συζήτηση για τους δημοσιογράφους που θα λάβουν μέρος στο debate με τα ονόματα των παρουσιαστών κεντρικών δελτίων,

δηλαδή των Αντώνη Σρόιτερ (Alpha), Νίκου Χατζηνικολάου (Ant1), Έλλη Στάση (Open TV), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ) και Μάρα Ζαχαρέα (Star). Συμφωνία πρέπει να υπάρξει ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και για τον συντονιστή.

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε επίσης να στείλει επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προκειμένου να τηρηθεί η αρχή της αναλογικής ισότητας μεταξύ των κομμάτων κατά την προβολή τους, τόσο από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *