Δεν θέλουν να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις οι της ΝΕΡΙΤ, καθυστερεί η διαδικασία

Εργαζόμενοι τοποθετούν τα αρχικά της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015. Λίγες μέρες πριν την επίσημη ημερομηνία επαναλειτουργίας της ΕΡΤ που έχει ανακοινώσει η διοίκηση, έφυγε η πινακίδα που έγραφε «ΝΕΡΙΤ» κι έμειναν μόνο τα γράμματα «ΕΡΤ» από την πρόσοψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Εργαζόμενοι «αποκαθήλωσαν» τα γράμματα «Ν» και «Ι», αφήνοντας πλέον το «ΕΡΤ» να σηματοδοτεί την επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Γράφει ο Στέλιος Νικητόπουλος στη σελίδα του στο fb και καταλαβαίνουμε το παιχνίδι που παίζεται στην ΕΡΤ. Κάποιοι που στήριξαν τη ΝΕΡΙΤ δεν θέλουν να επιστρέψουν τις αποζημιώσεις (υψηλές) που πήραν όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ το 2013. Η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε εδώ και μήνες δεν εφαρμόζεται. Και στην ΕΡΤ φαίνεται να ξεσπάει ένας νέος εμφύλιος με την πλειονότητα των εργαζομένων να είναι και πάλι όμηροι. 

Ο λαός λέει πολύ σωστά : “εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν (ή θέλουν να πάρουν) και το βόδι”.

Έχει βγει μία ΚΥΑ που λέει το απόλυτα λογικό, να επιστρέψουμε τις αποζημιώσεις ως αντιστάθμισμα των μισθών. Αυτό σημαίνει συν για κάποιους και πλην για κάποιους άλλους, σε μάκρος χρόνου η όλη διαδικασία, κάτι που επίσης βρίσκω λογικό. Κυρίως όμως σημαίνει ολοκληρωτικό “σβήσιμο” του φασιστικού “μαύρου” αφού αποκαθίσταται η ασφαλιστική μας κάλυψη για τη διετία και άρα θα σκεφτεί δυο φορές ο κάθε ακροδεξιός να επιτεθεί και πάλι στους εργαζόμενους.

Έλα μου όμως που κάποιοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο (και να μη δώσουν πίσω τις αποζημιώσεις και να έχουν δουλέψει σε ΔΤ-ΝΕΡΙΤ) και κάνουν το άσπρο, μαύρο, ότι δήθεν δηλαδή τιμωρούνται όσοι δούλεψαν στα μορφώματα του “μαύρου”.

Κατά τα άλλα νοιάζονται δήθεν οι του “μαύρου” για το δημόσιο χρήμα… Εδώ έχουμε να κάνουμε με στοιχειώδη δικαιοσύνη που είναι αποτέλεσμα του αγώνα. Κάποια στιγμή βρισκόμαστε ή πρέπει να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες των επιλογών μας. Υπόλογοι βέβαια είναι και όσοι καθυστέρησαν τη διαδικασία με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον εν αμφιβόλω και να βρίσκονται και πάλι σε ομηρία οι εργαζόμενοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *