Για “απάτη” έκοψε το ΕΣΡ τον Μ. Φουρθιώτη από Α-Epsilon

menios_0Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε την οριστική διακοπή της εκπομπής του Μένιου Φουρθιώτη «Αποκαλυπτικά Live» και «Αποκαλυπτικά Live Night Show» στο τηλεοπτικό σταθμό Α-Epsilon, ενώ επέβαλλε και πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ. Η αιτιολογία του ΕΣΡ για την οριστική διακοπή των δυο εκπομπών του Μένιου Φουρθιώτη «Αποκαλυπτικά Live» και «Αποκαλυπτικά Live Night Show» είναι η μετάδοση παραπλανητικών διαγωνισμών και η παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξιοπρέπειας των τηλεθεατών και των συμμετεχόντων στις διαγωνιστικές εκπομπές προσώπων από πρόθεση.

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του ΕΣΡ από τη έρευνα που διενεργήθηκε μέσω της εκπομπής καλούνταν οι τηλεθεατές να επικοινωνήσουν μέσω γραμμών υψηλής χρέωσης ώστε να λάβουν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν  χρηματικά ποσά και αντικείμενα μεγάλης αξίας. Όμως σύμφωνα με την έρευνα, για 749 φερόμενους ως νικητές στους διαγωνισμούς, αναγράφεται μόνο αριθμός κινητού τηλεφώνου και όχι ονοματεπώνυμο. Η μεγάλη πλειονότητα των κινητών τηλεφώνων των φερόμενων ως νικητών έχει συνεχόμενους  ή  σχεδόν  συνεχόμενους  τηλεφωνικούς  αριθμούς. Το  σύνολο σχεδόν  των  κινητών  τηλεφώνων  ανήκει  σε  αλλοδαπά  φυσικά πρόσωπα τα οποία φαίνεται να διαθέτουν δεκάδες άλλους αριθμούς κινητών τηλεφώνων. Οι περισσότεροι τηλεφωνικοί αριθμοί των “νικητών” βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Επιπλέον παρατηρήθηκε μια «σαφέστατη χρονική ομαδοποίηση των τηλεφωνικών αριθμών των φερόμενων νικητών ανά εταιρεία κινητής τηλεφωνίας»: επί ολόκληρες ημέρες μέχρι και εβδομάδες, όλοι σχεδόν οι νικητές φέρονται να ανήκουν στην ίδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα, για πάνω από έναν μήνα (από 22.12.2018 έως 27.01.2019) όλοι σχεδόν οι τηλεφωνικοί αριθμοί των «νικητών» ανήκουν στην εταιρεία COSMOTE. Αντιστοίχως, από 28.01.2019 έως 11.02.2019, όλοι σχεδόν οι τηλεφωνικοί αριθμοί των «νικητών» ανήκουν στην εταιρεία VODAFONE, ενώ στην ίδια λογική, από 12-16.02.2019 στην WIND.

Ενώ όπως ισχυρίζεται ο σταθμός το συνολικό ποσό που φαίνεται να έχει διανεμηθεί την ελεγχόμενη περίοδο είναι άνω των 3,5 εκατ. ευρώ, δεν έχουν προσκομιστεί για αυτά πραγματικά στοιχεία καταβολής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *