Ασφαλιστικά μέτρα του 9,84 στην ΕΡΤ λόγω…ανταγωνισμού

αθηνα984Μια παρανοϊκή ιστορία εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστές Μέσα και πρόσωπα των δημόσιων ΜΜΕ. Ο λόγος για τον “Αθήνα 9,84” του οποίου η διοίκηση προεκλογικά, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον τον ΕΡΤ (εκδικάζονται αύριο) απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως οι εκπομπές της Λίλυ Καρατζαφέρη στο Τρίτο. Η Λίλυ Καρατζαφέρη πριν κάποιους μήνες είχε δεχθεί από τη διοίκηση του 9,84 μονομερή βλαπτική μεταβολή της εργασιακής της σχέσης, ήταν μια από τους πέντε εργαζομένους που είδαν να μειώνονται οι αποδοχές τους. Για εκείνη την ιστορία είχαν υπάρξει σοβαρές αντιδράσεις στο δημοτικό σταθμό, μεταξύ άλλων και προσφυγή της ΕΣΗΕΑ στον ΣΗΠΕ αλλά και παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθήνας.

Η δημοσιογράφος προσέφυγε και δικαστικά εναντίον του Αθήνα 9,84. Παράλληλα ζήτησε και πέτυχε την απόσπαση της στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Κι όπως ορίζουν οι αποσπάσεις για όλους τους δημοσίου, τον μισθό τον πληρώνει ο προηγούμενος φορέας, δηλαδή ο Αθήνα 9,84. Από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετακινήθηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για να καλύψει ανάγκες παραγωγής. Για αυτό όμως αντέδρασε η διοίκηση του 9,84 με την οποία η δημοσιογράφος βρίσκεται σε δικαστική διένεξη.

Η διοίκηση του Αθήνα 9,84 ξεκίνησε τις δικαστικές προσφυγές για να σταματήσει η εκπομπή της στο Τρίτο Πρόγραμμα. Επιχείρημα είναι πως εμφανίζεται σε “ανταγωνιστικό” του δημοτικού σταθμού, ραδιόφωνο, δηλαδή στο Τρίτο της ΕΡΤ ενώ πληρώνεται από τον 9,84. Παράλλα, όπως μαθαίνουμε, τέθηκε ζήτημα πειθαρχικής της δίωξης στον “Αθηνα 9,84” ενώ εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου.

2 comments for “Ασφαλιστικά μέτρα του 9,84 στην ΕΡΤ λόγω…ανταγωνισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *