Μια τρύπα στο νερό για τις tv άδειες και την Ψηφιακή ΤV

Διαχρονική "αξία" για τις κυβερνήσεις

Διαχρονική “αξία” για τις κυβερνήσεις

Διαβάζοντας με παρατείνεται ως τον Αύγουστο(!) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από πολίτες των προβληματικών περιοχών που δεν βλέπουν τηλεόραση για να λάβουν το περίφημο “κουπόνι” ενίσχυσης ώστε να επιλέξουν είτε την Cosmote TV ή τη Digea και τα της επίσκεψης του αρμόδιου υπουργού Ν. Παππά στο Κιλκίς όπου (ξανα)είπε για αυτό το θέμα, βάζεις τα γέλια. Δυο χρόνια πόλεμος ενάντια στη…διαπλοκή για να γίνει μια τρύπα στο νερό. Μισό εκατ. πολίτες ακόμη δεν έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα, η κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως το χαρακτηριζόμενο από την ίδια όταν ήταν αντιπολίτευση ως “σκάνδαλο Digea”, έστειλε την υπόθεση στα αρχεία και δίνει 24 εκατ. ευρώ σε Cosmote και Digea για να καλυφθούν οι προβληματικές περιοχές. Στο μεταξύ άδειες πήραν μόνο 4 πανελλαδικά κανάλια, των γνωστών επιχειρηματιών, συν ο Β. Μαρινάκης που αναμένει την 5η άδεια. Τα δυο από τα 4 αδειούχα κανάλια έγιναν ήδη ένα ιδιοκτησιακά.

Οι άλλες τηλεοπτικές άδειες δεν προχωράνε, όχι γιατί το ΕΣΡ δεν θέλει αλλά γιατί δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητητες κανονιστικές πράξεις, όπως οι υπουργικές αποφάσεις για περιφερειακά. Τα περιφερειακά κανάλια θέλουν να φύγουν από τη Digea και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει παιχνίδι μαζί τους, συμφωνώντας αλλά δεν υπάρχει πλαίσιο για αυτό.

Στο μεταξύ δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτε για τη δεύτερη Ψηφιακή Μετάβαση όπου η ελεύθερη τηλεόραση θα χάσει κι άλλο φάσμα, επιπλέον τηλεοπτικές συχνότητες που πρέπει να πουληθούν ως το 2020 στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη του 5 G. Τα τηλεοπτικά σήματα των υφιστάμενων καναλιών δεν χωράνε στις συχνότητες που θα απομείνουν αν δεν προχωρήσει η νέα τεχνολογία ψηφιακής εκπομπής, για να προχωρήσει πρέπει να εκδοθούν επίσης υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν εκδοθεί. Το συνολικό κόστος (νέοι αποκωδικοποιητές, νέες συσκευές, κ.λ.π.) πάλι θα το πληρώσουν οι κάτοικοι. Και δεν το γνωρίζουν καν.

Όλοι της κυβέρνησης μιλάνε με στόμφο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά όσα πρέπει να γίνουν για το χώρο της τηλεόρασης έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους.Προφανώς θα γίνει πάλι παιχνίδι όταν πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές. Για να αποδειχθεί πως και αυτή η κυβερνητική εξουσία συνεχίζει το ίδιο τροπάρι, παιχνίδι διαπλοκής με την TV.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *