Με την άδεια Digea οι αυτόνομοι gap fillers στην περιφέρεια

pompoiΑνοίγει ο δρόμος για τα περιφερειακά κανάλια σε τρεις περιφέρειες της χώρας, να προχωρήσουν σε εγκατάσταση αναμεταδοτών στις περιοχές τους, ώστε το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών να είναι εφικτό σε όλους τους κατοίκους. Όπως είχε γράψει η στήλη πριν δυο μήνες, πρόκειται για τις Σέρρες που ανήκουν σύμφωνα με τον χάρτη συχνοτήτων του 2012 στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρότι γεωγραφικά ανήκουν στην Κεντρική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα όπου οι σταθμοί στοχεύουν σε εγκατάσταση αναμεταδότη στην Πάρνηθα για την πλήρη κάλυψη της περιφέρειας και την Πάτρα στο κέντρο εκπομπής Αίνος.

Τα προβλήματα που δημιούργησε ο τότε ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων, λύνονται με την έγκριση διάταξης, σύμφωνα με την οποία οι περιφερειακοί σταθμοί θα μπορούν να στήσουν με δικά τους έξοδα αναμεταδότες στα σημεία που δεν εκπέμπει η Digea. Στην υπουργική απόφαση του Νίκου Παππά που δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθορίζεται η συγκεκριμένη διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν, καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές για την εγκατάσταση των gap fillers.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι περιφερειακοί σταθμοί που θα προβούν σε εγκαταστάσεις Gap Fillers, να έχουν λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Digea για τις συγκεκριμένες περιοχές. Επίσης, οι συμπληρωματικοί αναμεταδότες εντάσσονται αποκλειστικά και μόνο στα ομοσυχνοτικά δίκτυα των συγκεκριμένων περιφερειακών ζωνών και βρίσκονται υπό την τεχνική εποπτεία και ευθύνη του κατόχου δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων ομοσυχνοτικού δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, δηλαδή της Digea. Το κόστος προμήθειας, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης θα το αναλάβουν οι ίδιοι οι περιφερειακοί σταθμοί.

Πηγή: Περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση τεύχος Μαρτίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *