Συζητήσεις Λ. Κρέτσου για ΕΡΤ

mertzanis ert kretsosΣτις 19/2/2019 το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης με τον Υφυπουργό ΨΗΠΤΕ Λ. Κρέτσο, έθεσε στο «τραπέζι» για άλλη μια φορά «καυτά» και επείγοντα θέματα τα οποία απασχολούν την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους όπως:

ΚΥΑ, ΣΣΕ, εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο, μισθολόγιο καλλιτεχνικών ειδικοτήτων (λήγει τον Μάϊο του 2019), προσλήψεις, μετατροπή της ΕΡΤ σε εταιρία holding (;) , επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, περιφερειακοί σταθμοί – ΕΡΤ3 , ανταποδοτικό τέλος, επενδυτικό πρόγραμμα, πρόνοια για συνταγματική κατοχύρωση της ΕΡΤ (συνταγματική αναθεώρηση), ΕΡΤ sport, έλεγχος εξωτερικών και μικτών παραγωγών, ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ – Περαία – εγκαταστάσεις ΕΡΤ3 κ.α.

ΣΣΕ: Στην εξέλιξη της ολοκλήρωσης της υπογραφής θεσμικής ΣΣΕ θα συμπεριληφθούν τα αιτήματα των εργαζομένων και αμέσως μετά θα υπάρξει ανάληψη πρωτοβουλίας, στην κατεύθυνση απεμπλοκής από το ενιαίο μισθολόγιο, που είναι και το κύριο νομικό εμπόδιο για την επίλυση των ζητημάτων μισθολογικού περιεχομένου, παράλληλα θα επιλυθούν τα θέματα που αφορούν στα ειδικά μισθολόγια.
Προσλήψεις, επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας: Τα δύο αυτά ζητήματα βρίσκονται στο στάδιο της τεκμηρίωσης ώστε να κατατεθεί σχετική τροπολογία.
Περιφερειακοί σταθμοί – ΕΡΤ3: Απαντώντας στην έντονη αντίθεσή μας σε ότι αφορά την υποβάθμιση των περιφερειακών σταθμών με την ένταξή τους στην ΕΡΤ3 , ο υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι τίποτε δεδομένο και πως δεν θα υπάρξουν τετελεσμένα .
Ανταποδοτικό τέλος : Υπήρξε κοινή αντίληψη ότι :
A) Όλο το ανταποδοτικό τέλος πρέπει να αποδίδεται απ΄ ευθείας στην ΕΡΤ, όπως ορίζει ο νόμος και η πανευρωπαϊκή πρακτική, δεδομένου ότι λήγουν το 2020 οι «δουλείες» του μεσοπρόθεσμου το οποίο ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
B) Δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους περικοπή του ανταποδοτικού τέλους και «αφαίμαξη» της ΕΡΤ καθ΄οιονδήποτε τρόπο υπέρ της «σωτηρίας» των ιδιωτικών εταιριών έντυπου τύπου ή οποιουδήποτε άλλου.
Σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν από την ΠΟΣΠΕΡΤ, υπήρξε κατ΄αρχήν η αναγνώριση του δίκαιου των αιτημάτων και η πρόθεση να καταβληθούν προσπάθειες και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους στο άμεσο μέλλον.
ΚΥΑ: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αργά χθες το βράδυ, τα τρία συναρμόδια υπουργεία (ΥΨΗΠΤΕ ΥΠΟΙΚ, και ΥΠΕΚΑ) ήλθαν σε συμφωνία και έτσι ξεπεράστηκαν τα “προσκόμματα”, που είχαν τεθεί από «υπηρεσιακούς παράγοντες» σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας της ΚΥΑ.
Οι ενέργειες της ΠΟΣΠΕΡΤ, της διοίκησης και του προϊσταμένου υπουργείου, “έπιασαν τόπο” και κατά τα φαινόμενα η “περισπούδαστη” ΚΥΑ οδεύει προς το εθνικό τυπογραφείο.
Αν και αυτή τη φορά, την τελευταία στιγμή, εμφανιστεί πάλι κάποιο “εμπόδιο”, που θα αναστείλει την δημοσίευση της στο ΦΕΚ και την ενεργοποίησή της, τότε η δίκαιη αντίδρασή μας θα είναι άμεση, έντονη, διαρκής και μαζική.
Συνεχίζουμε με δύναμη ενωτικά και ισχυροί τον αγώνα της διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας και της υπεράσπισης του παρόντος και του μέλλοντος ΟΛΩΝ των εργαζομένων και της ΕΡΤ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *