Δεν είναι για πτώχευση το Βήμα FM, ο Β. Μαρινάκης οφείλει να πληρώσει!

αλτερ-εγκοΒημα Απόλυτη είναι η δικαίωση των 14 εργαζομένων του πρώην Βήμα FM που αντιτάχθηκαν με επιμονή στους σχεδιασμούς της Alter Εgo του Β. Μαρινάκη να οδηγήσει σε πτώχευση την εταιρεία “Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM  ΑΕ” για να γλυτώσει δεδουλευμένα και χρέη στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το Πρωτοδικείο Αθήνας απέρριψε εξ’ ολοκλήρου την αίτηση του κύριου μετόχου Alter ego κατά 99,75% στο Βήμα με την οποία ζητούσε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης με μόνο σκοπό την κήρυξη πτώχευσης. Σε αυτό το αίτημα αντιτάχθηκαν 14 εργαζόμενοι, 11 τεχνικοί που καλύπτονταν από την ΕΤΕΡ, δυο διοικητικοί και μια δημοσιογράφος του Βήμα FM, τον οποίο έκλεισε ο Β. Μαρινάκης μετά την εξαγορά του.

Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο μέτοχος ισχυρίστηκε πως τα μέλη του ΔΣ δεν έχουν ενδιαφέρον να μετάσχουν στην εταιρεία και υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. Το δικαστήριο έκρινε πως δεν έγιναν όλες οι ενέργειες που θα ήταν δυνατές για να λειτουργήσει η εταιρεία, πολύ περισσότερο που ο κύριος μέτοχος κατέχει την απόλυτη πελιοψηφία. Και ενδιαφέρεται για απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας, προσθέτουμε εμείς….βημα-2

Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις απόψεις της ΕΤΕΡ αλλά και των άλλων ενώσεων που κατέθεσαν, όπως της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ ήταν απούσα, άγνωστο γιατί, όπως και η ΕΠΗΕΑ. Κατά της προσφυγής της Alter  ego τοποθετήθηκε και το δημόσιο.

Το ζήτημα είναι πως μετά την απόφαση αυτή ναυγάγησε το σχέδιο της πτώχευσης στα μουλωχτά ώστε να μην πληρωθούν χρέη στο δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους και η εταιρεία του Β. Μαρινάκη είναι υποχρεωμένη να πληρώσει.

Στο μεταξύ κρίνεται η αίτησή της στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την απόκτηση της μιας πανελλαδικής άδειας τηλεοπτικού σταθμού. Και το ΕΣΡ οφείλει να προχωρήσει σε ολοκληρωμένο οικονομικό έλεγχο όλων των εταιρειών της. Η ΕΤΕΡ από τη δική της πλευρά έχει απευθύνει ερώτημα στο ΕΣΡ και δεν αποκλείεται να ζητήσει ακρόαση για να εκθέσει τις απόψεις της.

 

 

Απορρίφθηκε η πτώχευση του ΒΗΜΑ FM και όπως γράφει βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρνητική για την Alter Ego. Συγκεκριμένα το e-tetradio αναφέρει σχετικά:
Το δικαστήριο δέχεται τις αιτιάσεις των εργαζομένων και δεν δέχεται καμία από τις παρεμβάσεις της Alter Ego. Είναι η προσπάθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη να πτωχεύσει την εταιρία που κατείχε.. το Βήμα 99.5, «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ΒΗΜΑ FM AE».
Το δικαστήριο κρίνει «ότι δεν έχουν εξαντληθεί όλες οι ενέργειες που είχε τη δυνατότητα η Alter Ego να πράξει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο και στο καταστατικό της εταιρίας ώστε με τη μικρότερη επέμβαση στην αυτονομία της διοίκησης να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον τρόπο λειτουργίας της και τα οποία προβλήματα που κύρια αιτία έχουν την έλλειψη ρευστότητας».
Αβάσιμες λοιπόν οι παρεμβάσεις της Alter Ego και βάσιμες αυτές της ΕΤΕΡ που ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση η αντίδικος του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Τώρα όλα επιστρέφουν στην αρχή. Τι θα κάνει η Alter Ego; Και τι θα πράξει το ΕΣΡ με μία εταιρία που κάνει όλα αυτά, αλλά διεκδικεί τηλεοπτική άδεια;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *