Ο Ελεύθερος Τύπος απολύει και το δημοσιεύει(παράνομα) στην εφημερίδα

ETΤα όσα συμβαίνουν στην άλλοτε κραταιά εφημερίδα του “Ελεύθερου Τύπου” ξεπερνούν πλέον τα όρια. Το εκδοτικό δίδυμο Αλ.Σκαναβής-Δ. Μπενέκος που όπως όλα δείχνουν τα ξαναβρήκαν (στις πλάτες των εργαζομένων), έχει εγκαθιδρύσει ένα μικρο-μάγαζο, παράρτημα της Νέας Δημοκρατίας. Έχει απολύσει δεκάδες δημοσιογράφους που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν τα συμφωνητικά νεών αμοιβών της τάξης των 700 και 500 ευρώ, χρωστά δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους και πληρώνει έναντι του μισθού έως και σε 4 δόσεις. Στις πρώτες θέσεις γραφίδων έχει τους “αναλυτές” εγκωμιαστές της Ν.Δ και στην ύλη της εφημερίδας συντάκτες νέους με μισθούς από 360 ως και 500 ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα διοίκηση και διεύθυνση του Ελεύθερου Τύπου απέλυσαν τον Θανάση Αργυράκη, έναν από τους παλαιότερους συντάκτες της εφημερίδας. Και επειδή δεν του παραδόθηκε εντός 3 ημερών η απόλυση με δικαστικό κλητήρα, προχώρησαν στη δημοσίευση της απόλυσης στην εφημερίδα, εγκανιάζοντας μια νέα αντεργατική και ανήθικη πρακτική εργοδοσίας! Η ενέργεια τους εκτός από ανήθικη είναι και παράνομη σύμφωνα με τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.

Η ΕΣΗΕΑ που ενημερώθηκε για την απόλυση του δημοσιογράφου, κατήγγειλε την εργοδοσία του Ελεύθερου Τύπου, χαρακτηρίζοντας την,  “άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση”. Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει πως η “εργοδοσία ξεπέρασε κάθε όριο αντεργατικής συμπεριφοράς, δημοσιεύοντας στην ίδια την εφημερίδα που εργαζόταν ο συνάδελφος την απόλυσή του, επειδή ήταν αγνώστου διαμονής! Πρόκειται για πράξη καθαρά εκδικητική που σκοπό έχει να επιδείξει την εμπάθεια, το θράσος και την αλαζονεία που τη διακατέχει.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Θα καταγγείλουμε το πρωτοφανές γεγονός στην Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και θα σταθούμε αποφασιστικά στο πλευρό του συναδέλφου, ο οποίος απολύθηκε άδικα και αναίτια”.

Τα όσα ισχυρίζεται η εργοδοσία βέβαια ελέγχονται για την ακρίβεια τους, αφού η διεύθυνση του συντάκτη ήταν γνωστή στο λογιστήριο. Επιπλέον εκκρεμούσε συνάντηση του Δ. Μπενέκου με τον δημοσιογράφο, συνάντηση για την οποία ο ίδιος περίμενε ενημέρωση. Αντί της συνάντησης διάβασε την απόλυση του στην εφημερίδα.

Θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα η διοίκηση-διεύθυνση του “Ελεύθερου Τύπου” απέλυσε και την επικεφαλής της διόρθωσης Έθελ Αγγελίδου, επειδή δεν δέχθηκε νέα μείωση μισθού.

1 comment for “Ο Ελεύθερος Τύπος απολύει και το δημοσιεύει(παράνομα) στην εφημερίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *