Διωγμός των δημοσιογράφων από τον ΣΚΑΙ

ποεσυΑπό την ΠΟΕΣΥ

 Όχι στο διωγμό των δημοσιογράφων στον ΣΚΑΙ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταγγέλλει τις μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων από τον Τ/Σ ΣΚΑΙ. Ο τρόπος και η στάση της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου Τ/Σ παρουσιάζει συμπτώματα διωγμού των δημοσιογράφων.
Η αιφνιδιαστική και αντιεπαγγελματική ριπή απολύσεων 12 άξιων και έμπειρων συναδέλφων από τον όμιλο ΣΚΑΙ σε συνδυασμό με τη στάση της εργοδοσίας του Σταθμού απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων συναδέλφων -αφού αρνήθηκε να επιτρέψει ακόμα και την είσοδο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ- δημιουργεί μια ανησυχητική προοπτική.
Η εικόνα απολυμένων και εργαζομένων δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ να συζητάνε στον δρόμο είναι θλιβερή, παραπέμπει σε άλλες εποχές και τακτικές που θα πρέπει να προβληματίσουν όλους.
Η ΠΟΕΣΥ, εκπροσωπώντας το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, εκφράζει τη θλίψη και την ανησυχία της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια αντιδημοκρατική, αντεργατική και παράνομη συμπεριφορά που φαίνεται να υιοθετείται από τον συγκεκριμένο όμιλο.
Μειώσεις μισθών, εξαντλητικά ωράρια, εργατική τρομοκρατία και απολύσεις. Ο “γεμάτος ευαισθησίες” για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, ξαφνικά, με το καλημέρα της νέας χρονιάς προχώρησε σε τσουνάμι απολύσεων.

Στον ΣΚΑΙ εδώ και μια 10ετία ζούμε την πλήρη διάρρηξη των εργασιακών σχέσεων. Ένας Τ/Σ που οι μειώσεις μισθών ξεπερνούν το 40%, δεν πληρώνονται υπερωρίες- Σαββατοκύριακα και αργίες, όπου οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον του ΕΔΟΕΑΠ και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων στον Τύπο.
Η ΠΟΕΣΥ στέκεται στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο και στηρίζει απολύτως τις αποφάσεις των Ενώσεων και των μελών τους. Βρίσκεται στο πλευρό τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και σε ότι άλλο αποφασίσουν.
Καλούμε τη Διοίκηση του σταθμού και τον κ Γιάννη Αλαφούζο προσωπικά, να αναθεωρήσουν την τακτική τους. Δεν τιμά ούτε την ιστορία τους, ούτε τη δημοσιογραφία, ούτε την ίδια τη Δημοκρατία.
Ζητάμε από την Κυβέρνηση να διασφαλίσει τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Τέλος, σε κάθε περίπτωση προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε απλοί θεατές σε φαινόμενα διωγμού των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *