Ο Κυριακού πουλάει στη Σερβία, ο Milovanovic αγοράζει

O2-TV-Serbia-2Έναντι 180 εκατ. ευρώ πούλησε ο όμιλος του Antenna group τις επιχειρήσεις που είχε στη Σερβία στην εταιρεία Kopernikus Corporation με συνμέτοχο το πολωνικό επενδυτικό ταμείο Abris. Ο Θοδωρής Κυριακού που δήλωσε “περήφανος” για τη μεταβίβαση αυτή που σημαίνει και έξοδο του ομίλου Antenna από τη Σερβία, θα βάλει στα ταμεία του ομίλου το ποσό των 180 εκατ. ευρώ. Το “χαρτοφυλάκιο” που πουλήθηκε σε Σερβία και Μαυροβούνιο περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό ενώ στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από την αντιμονοπωλιακή επιτροπή της Σερβίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα broadbandtvnews

η εταιρεία Kopernikus Corporation που εξαγόρασε τα ΜΜΕ του ομίλου Antenna έχει στενούς δεσμούς με το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα και η αντιπολιτευόμενη Συμμαχία για τη Σερβία ισχυρίστηκε ότι ο πραγματικός αγοραστής των Prva και O2 είναι στην πραγματικότητα η Telekom Srbija.

 

 

Στη δήλωση του ο Θοδωρής Κυριακού σημειώνει πως η “επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Συνεχίζουμε να επενδύουμε διεθνώς σε νέες ευκαιρίες στο χώρο των Media και παραγωγής περιεχομένου».

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει και τα τελευταία χρόνια τη στρατηγική διερεύνησης νέων ελκυστικών αγορών και επενδύσεων σε πρωτοποριακές εταιρείες στο χώρο των Media. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει ανακοινώσει ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις και διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες από τους συγκεκριμένους χώρους. Σ’ αυτό το πλαίσιο επένδυσε στο Facebook, το Twitter, το Spotify και την Imagine Entertainment καθώς και σε καινοτόμες διεθνείς εταιρείες όπως η VICE, η Τhrive Global και η Cheddar. Επίσης, o Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ είναι στρατηγικός εταίρος και ένας από τους βασικούς μετόχους της επενδυτικής τράπεζας Raine Group.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *