Στη Θεσσαλονίκη και περιφέρεια οι δημοσιογράφοι δεν απήργησαν

strikeΚαταγγελία -ανακοίνωση του Ασύνταχτου Μετώπου

Αποχώρησαν οι σύμβουλοι του Ασύνταχτου Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων από το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ διαμαρτυρόμενοι για τη μη συμμετοχή της Ένωσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 Μετά την εναντίον του κατακραυγή για την απεργοσπαστική στάση του, το προεδρείο του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ επιδίωξε στη σημερινή συνεδρίαση να θέσει το θέμα, αντί αυτό να γίνει τις προηγούμενες μέρες και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι ανά τη χώρα (έστω και με αυτήν την «τουφεκιά») απεργούσαν! Η στάση αξιοπρέπειας επέβαλε στους δύο συμβούλους εκλεγμένους με το  Ασύνταχτο Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας τους και εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία κατά του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ.

Η ΕΣΗΕΜΘ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΕΙ !

Προκλητικά απρόθυμοι για κάθε αγώνα οι του προεδρείου, πρωταγωνιστούν στη διάσπαση του κλάδου

 Σήμερα Τρίτη 27/11/2018 οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ όλης της χώρας απεργούν… ή καλύτερα σχεδόν όλοι, δηλαδή εκτός από τις τρείς περιφερειακές Ενώσεις συντακτών ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ. Τα προεδρεία τους αποστασιοποιήθηκαν από την κοινή ανακοίνωση του Διασωματειακού και των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου, οι οποίες από την προηγούμενη Πέμπτη 23/11 είχαν αποφασίσει και γνωστοποιήσει την εξαγγελία για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα μέσα ενημέρωσης, την παραμονή της πανεργατικής-πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας αύριο Τετάρτη 28/11.

 Κι όμως, την απουσία ενημέρωσης και επικοινωνίας από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις στην Αθήνα επικαλέστηκε το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ, αφού χθες το πρωί εδέησε να απαντήσει στις προτροπές των δύο αντιπολιτευόμενων συμβούλων του Ασύνταχτου Μετώπου Αγώνα. Πρόεδρος και γραμματέας κατέθεσαν τηλεφωνικά και μέσω της γραμματείας την θέση τους για μη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις του διημέρου. Αντί να καλέσουν εγκαίρως σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για το θέμα, προγραμμάτισαν για σήμερα συνεδρίαση με πρώτο θέμα… τη θέση της Ένωσης για την απεργία –ντροπή τους!

Να σημειωθεί ότι το θέμα τέθηκε από τον εκπρόσωπο του Μετώπου για την Ανατροπή στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ την Παρασκευή, με την προεδρική συμμαχία να επιδιώκει ακόμη και την αποφυγή της συζήτησης, παραπέμποντας στις Ενώσεις… και αυτές στην Ομοσπονδία, παίζοντας την κολοκυθιά και ευνουχίζοντάς την. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜΘ τα γνώριζε όλα, προφανώς τα μετέφερε και από κοινού ακολουθούν αυτή την απεργοσπαστική στάση. Οι ίδιοι που παλαιότερα καταφέρονταν κατά της ΠΟΕΣΥ όταν αναλάμβανε αυτή την πρωτοβουλία για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Οι τραγελαφικές απαντήσεις των μελών του προεδρείου της  ΕΣΗΕΜΘ συνεχίστηκαν χθες όλη τη μέρα, προς δικαιολόγηση της διασπαστικής στάσης τους στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων. Σε απεύθυνση του εργασιακού εκπροσώπου της ΕΡΤ3, οι απαντήσεις τους ήταν παιδαριώδεις: δεν υπήρξε συνεννόηση των Ενώσεων, δεν είχε διαμορφωθεί πλαίσιο διεκδικητικό (μα πρόσφατα στα Γιάννινα αυτό δεν έκανε το γενικό συμβούλιο;), αλλά και το χειρότερο, επικαλέστηκαν την απροθυμία μελών για απεργία, αξιοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό προς εξυπηρέτηση των δικών τους συνδικαλιστικών παιχνιδιών και της κάθε εξουσίας που (αυτό πρόθυμα) σπεύδει να κάνει.

Κι όλα αυτά μπροστά σε ένα κλάδο ο οποίος κατεβαίνει διασπασμένος στο απεργιακό διήμερο, με άλλους να επιλέγουν την παραμονή της γενικής απεργίας κι άλλους την ίδια μέρα. Ενώ ακόμη και σε αυτήν την απεργία των γραφειοκρατών συνδικαλιστών της «κοινωνικής συμμαχίας» με τους εργοδότες, κάποιοι προκλητικά για τα προβλήματα και τους εργαζόμενους… απέχουν!

Όχι όμως και οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι, τους οποίους θα βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους.

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *