Η νέα τεχνολογία 4Κ στο περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση

0-1H ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Δεκεμβρίου στα περίπτερα!

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, ρεπορτάζ από το 1ο σεμινάριο FiberToTheRoomκαι το μπλοκάρισμα δημοφιλών ιστοσελίδων με ταινίες και υπότιτλους.

Με την ανάλυση 4Κ να κατακτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις των τηλεοπτικών συσκευών, και το περιεχόμενο να αυξάνεται σιγά σιγά, αρχίζει να εμφανίζονται στον τεχνολογικό ορίζοντα και τα πρώτα δείγματα της ανάλυσης 8Κ, κυρίως από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το επίσημο ξεκίνημα τηλεοπτικών εκπομπών αυτό το μήνα από την ΝHK, και παρουσιάσεις αντίστοιχων τηλεοπτικών συσκευών. Διαβάστε στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης για τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, τις εφαρμογές της και τις δυσκολίες που συναντά στην ανάπτυξη της.

Μέχρι πρόσφατα, η κεντρική εγκατάσταση για διανομή δορυφορικού σήματος σε πολλαπλούς χρήστες απαιτούσε τη χρήση QuatroLNB και standardπολυδιακοπτών. Πλέον, τα νέας γενιάς WidebandLNB και Multiswitchδιαθέτουν δυνατότητες που απλοποιούν τη δορυφορική εγκατάσταση. Επιτρέποντας τη χρήση λιγότερων καλωδίων, προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία και ταυτόχρονα μειώνουν το κόστος της εγκατάστασης. Τα WidebandLNB επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο τα δορυφορικά σήματα σε σχέση με τα UniversalQuatroLNB, ενώ τα WidebandMultiswitch μπορούν να εξυπηρετούν αυξημένο αριθμό χρηστών σε σχέση με τους παραδοσιακούς πολυδιακόπτες.

Η λήψη δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα μας, καθώς η διείσδυσή της στο ελληνικό σπίτι έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία δέκα χρόνια και κερδίζει συνεχώς έδαφος σε βάρος της επίγειας λήψης. Ποια είναι όμως η πορεία του δορυφορικού σήματος των τηλεοπτικών προγραμμάτων που εκπέμπονται από γεωστατικούς δορυφόρους, ποια η επεξεργασία τους για να φτάσει το σήμα έως την τηλεόραση μας και να είναι εφικτή η προβολή τους;

Στις δοκιμές του νέου τεύχους της Ψηφιακής Τηλεόρασης μπορούμε να διαβάσουμε για το GecenSF-3600MC, ένα ψηφιακό όργανο μέτρησης DVB-S/DVB-S2 σημάτων, με δυνατότητα εμφάνισης ανάλυσης φάσματος που υποστηρίζει τα πρωτόκολλα DiSEqC 1.0 και DiSEqC 1.1, ενώ έχει ενσωματωμένο MPEG-4/H.264 αποκωδικοποιητή και μπορεί να αναπαράγει όλα τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια.

Ακολουθεί μία παρουσίαση των προγραμματιζόμενων τηλεχειριστηρίων 4:1, FT LOR 3000& LOR 4000, που έρχονται να δώσουν μία λύση στο πρόβλημα των αναρίθμητων τηλεχειριστηρίων που υπάρχουν σήμερα σε ένα σύγχρονο σαλόνι, καθώς καθένα από αυτά μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα έως και τέσσερις διαφορετικές συσκευές. Προγραμματίζονται σε windowsυπολογιστή με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού, το οποίο περιλαμβάνει βάση δεδομένων με χιλιάδες κωδικούς που αντιστοιχούν σε τεράστια γκάμα εργοστασιακών μοντέλων, ώστε ο χρήστης να βρει αυτούς που ταιριάζουν στα δικά του τηλεχειριστήρια.

Τέλος, διαβάστε για τον διαμορφωτή HDMIσήματος EMMEESSE87430,  που ενσωματώνει διπλή λειτουργία, αφού χρησιμοποιείται ταυτόχρονα για τη διαμόρφωση του HDMI σήματος οποιασδήποτε οπτικοακουστικής πηγής σε DVB-T κανάλι επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, αλλά και για αναμετάδοση εντολών τηλεχειριστηρίου από διαφορετικό δωμάτιο.

Όπως πάντα, η Ματίνα Παπαχριστούδημας ενημερώνει για τις εξελίξεις στο χώρο των media, ενώ ο Νίκος Μποζιονέλοςδίνει την αθλητική του νότα στις σελίδες του περιοδικού.

Καλή ανάγνωση και καλές… λήψεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *