4 συν 8 οι πανελλαδικές άδειες αλλά με άλλο χαρακτήρα!

tvdiaploki-ypourgoi9-15Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή στη σφοδρή διαμάχη μεταξύ της παλιάς διαπλοκής με όλες τις δικές της εσωτερικές διαμάχες και τα αντικρουόμενα συμφέροντα που οδηγούν και σε διαφορετικές τακτικές και της ενέργειας εκσυγχρονισμού του συστήματος media σε μια νέου τύπου “διαπλοκή” με ευρωπαϊκό άρωμα…Σήμερα και αύριο αναμενεται η κορύφωση σε αυτό που ονομάστηκε η “μητέρα των μαχών” για επικοινωνιακούς λόγους σε ότι αφορά στις τηλεοπτικές άδειες. Κι ενώ ο καβγάς γίνεται για τον αριθμό 4 των τηλεοπτικών αδειών κανείς δεν αναφέρει λέξη για την κατηγοροποίηση τους! Η αγορά λοιπόν γνωρίζει ήδη πως οι άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα είναι συνολικά 12! Ήτοι 4 άδειες ενημερωτικού γενικού περιεχομένου και 8 άδειες ενημερωτικού θεματικού ή μη ενημερωτικού περιεχομένου. Τόσες κατά πληροφορίες, προσανατολίζεται να προκηρύξει η κυβέρνηση.

Δηλαδή με απλά λόγια μπορούν όλα τα υπάρχοντα κανάλια να πάρουν άδεια, αν έχουν τις προϋποθέσεις απλώς δεν θα είναι όλα “ενημερωτικά γενικού περιεχομένου”! Ο ΑΝΤ1 εξάλλου έχει ήδη δηλώσει πως αν δεν αλλάξει ο νόμος θα αλλάξει τον χαρακτήρα του σε θεματικού περιεχομένου!

Οπότε ο καβγάς ανάμεσα σε ΕΙΤΗΣΕΕ και Νίκο Παππά, γίνεται για άλλα πράγματα που κρύβονται επιμελώς και από τις δυο πλευρές πίσω από τις κλειστές πόρτες. Τα τραπεζικά δάνεια, ο αριθμός προσωπικού, κυρίως οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία όπου θα απαιτούνται πλέον υψηλές επενδύσεις. Για αυτό όμως θα γράψουμε σε άλλο σημείωμα μας.

 

1 comment for “4 συν 8 οι πανελλαδικές άδειες αλλά με άλλο χαρακτήρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.