Το Paramount και το CBS news, με επικεφαλής την εκλεκτή του Ντόναλντ Τράμπ και της ιδιοκτησίας Έλισον, Bari Weiss, στοχεύουν στην πλήρη κατάργηση της ιστορικής τηλεοπτικής εκπομπής “60 Minutes”. Η οριστική κατάργηση μιας από τις σημαντικότερες ειδησεογραφικές εκπομπές του CBS προωθείται για να ικανοποιηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο στόχος είναι απλός: Να προστατεύσει τη συγχώνευση των Paramount, CBS και Warner Bros, ενώ αυτή προχωρά στη διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC).
Η πρώτη κίνηση της Weiss ήταν να ξεκινήσει έρευνα για τον μηχανισμό απελάσεων του Τραμπ. Στη συνέχεια, απέλυσε την Sharyn Alfonsi , την έμπειρη ανταποκρίτρια που πίεζε για το ρεπορτάζ. Στη συνέχεια, η Weiss ανάγκασε σε αποχώρηση τους κορυφαίους συνεργάτες της εκπομπής, Tanya Simon, Draggan Mihailovich, και την πρώτη Λατίνα ανταποκρίτρια του προγράμματος, Cecilia Vega .
Τώρα, την περασμένη εβδομάδα, το CBS απέλυσε τον Σκοτ Πέλεϊ, ο οποίος χαρακτήρισε τις αλλαγές της Weiss ως “δολοφονία” του προγράμματος. Μετά και την απόλυση Πέλεϊ στην εκπομπή έχουν παραμείνει μόνο τρεις έμπειροι ανταποκριτές: η Λέσλι Σταλ, ο Μπιλ Γουίτακερ και ο Τζον Βέρθαϊμ. Οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
“Η δημόσια πίεση βοήθησε στην υπεράσπιση εκπομπών όπως ο Τζίμι Κίμελ και το The View όταν εταιρικά στελέχη του ABC προσπάθησαν να υποκύψουν στην πίεση του MAGA. Η ίδια πίεση πρέπει να στραφεί στο CBS προτού το «60 Minutes» ακυρωθεί εντελώς”, σημειώνεται στο κείμενο-καμπάνια πίεσης από το National Campaign for Justice. Με την καμπάνια συγκεντρώνονται υπογραφές διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση του τηλεοπτικού δικτύου.
Όπως σημειώνεται: “Η καταστροφή της εκπομπής «60 Minutes» αποτελεί άμεση επίθεση στην συντακτική ανεξαρτησία. Το CBS και η Paramount αφήνουν τον Τραμπ, τον Μπάρι Βάις και την πολιτική συγχωνεύσεων δισεκατομμυριούχων να αποφασίζουν τι θα μάθει το κοινό για τις απελάσεις, την κακοποίηση στις φυλακές, την κακοδιοίκηση και τις καταχρήσεις εξουσίας που ο Τραμπ θέλει απεγνωσμένα να θαφτούν”.
Τα στελέχη που προσπαθούν να καταστρέψουν το «60 Minutes» θέλουν η εκπομπή να μοιάζει με μια συνηθισμένη αναδιοργάνωση της αίθουσας σύνταξης. Δεν είναι. “Πρόκειται για μια εκκαθάριση δημοσιογράφων και παραγωγών που προστάτευσαν την ανεξαρτησία του προγράμματος και αρνήθηκαν να μετατρέψουν μια από τις πιο αξιόπιστες ειδησεογραφικές εκπομπές της Αμερικής σε φιλικό προς τον Τραμπ εταιρικό χυλό“.
Οι υπογραφές διαμαρτυρίας εδώ: https://actionnetwork.org/



